Nöje

Robyn blev Grammisgalans drottning

NÖJE

Robyn, Håkan Hellström och Oskar Linnros var alla förhandsfavoriter till att ta storslam på Grammis 2010. Det blev Robyn som blev galans stora vinnare. Popdrottningen gick hem med hela fyra statyetter.

– Vad härligt, sa en lycklig Robyn från scenen.

Drottning Robyn tog hem flest priser på Grammisgalan.
Drottning Robyn tog hem flest priser på Grammisgalan.

Hela den svenska artisteliten var samlad på Kungliga Operan i Stockholm där 21 Grammisstatyetter delades ut på måndagen. Och i år var det Robyn som blev galans stora vinnare. Vid kvällens slut vandrade hon hem med inte mindre än fyra stycken statyetter. Robyn prisades för årets låt, årets kvinnliga artist, årets album, och årets kompositör. Det sista priset delade hon med Klas Åhlund.

– Det här är det finaste priset, sa Klas Åhlund från scenen och en glad Robyn nickade instämmande.

Hade chans ett få sju priser

Robyn hade chans på sju Grammisar. Och med producenten Klas Åhlunds nominering hade hennes "Body talk"-skiva hela åtta Grammis-nomineringar. Att hon skulle bli galans stora vinnare var det nog många som hade tippat. Inte minst Robyn själv. Redan innan galan var hon nämligen segerviss. "Det är alltid kul att få Grammisar. Jag tror att jag ror hem de flesta", sa hon självsäkert till TT Spektra när Grammisnomineringarna avslöjades i mitten av december.

Håkan Hellström tog hem tre

En annan vinnarfavorit var Håkan Hellström. Han lyckades kamma hem tre priser av de sex han var nominerad till, årets artist, årets manliga artist och årets textförfattare. Producenten RedOne fick två priser, bland annat för årets producent.

– I love you. Jag saknar er. Love you, sa RedOne i en videoinspelning.

Oskar Linnros, som släppte sin solodebut "Vilja bli", förra året, kammade hem priset för årets nykomling. Men det är inte första gången Linnros tar emot en Grammis. 2006 vann han pris i kategorin årets hiphop/soul med rapduon Snook.

– Jag måste säga att det här är ganska mycket större för mig för att jag har gjort det helt själv. Det har handlat väldigt mycket om personliga känslor och jag har kunnat nå ut med det, det är stort för mig som person, inte bara yrkesmässigt, säger Oskar Linnros till TT Spektra.

TT Spektra

ANNONS

Se ditt kreditscore, din budget och mycket mer. Gör en kreditkoll på dig själv - helt gratis. Se din kreditkoll direkt

Extern länk från MinKreditkoll

Kolla här!

Publisert:

Aftonbladet

/

Nöje