Dannys nya superkropp

NÖJE

Extrem träning ska ge honom segern: Jag har ätit så jävla lite

Foto: DÅ... OCH NU Förr var vi vana att se en betydligt spensligare Danny Saucedo. Men med stentuff träning och strikt diet har han genomgått en förvandling.

Under första intervallpasset på löpbandet spydde han – men gav inte upp.

Och efter tre veckors extrem diet, dagliga gymbesök och meditation är Danny Saucedo i sitt livs form.

– Jag vet inte ens om jag vågar berätta vad jag har ätit, för det är så jävla lite, säger han om sin superladdning.

Foto: Mikael Hollsten.

Att vara favorittippad inför lördagens delfinal är både himmel och helvete menar Danny Saucedo, 24.

– Det är jättesmickrande, samtidigt är det jobbig eftersom det sätter enorm press på mig.

Han berättar att han har varit ett nervvrak de senaste veckorna.

– Det är jävligt nervöst i år jämfört med när jag körde med EMD senast. Då sjöng jag ju en tredjedels låt, och man kunde vila på varann.

Varför väljer du att göra det ensam då?

– För att jag vill se om jag fortfarande kan underhålla en publik själv.

Om du inte klarar det?

– För mig känns det som vinna eller försvinna. Skulle jag floppa, så har publiken sagt sitt.

Britneys koreograf

Och Danny har inte lämnat något åt slumpen. Den senaste månaden har han satsat allt för att kunna bjuda publiken på ett supernummer på lördag. Han har flugit över Britney Spears koreograf från USA för att få hjälp att skapa den ultimata scenshowen, han har gått på en extrem diet och tränat dagligen med en personlig tränare för att vara i toppform.

– Jag har varit på gymemt varje dag. Jag har aldrig varit så här vältränad i hela mitt liv.

Nu har sötsuget släppt

Har du hållit igen på maten också?

– Ja. Den här veckan äter jag normalt, men innan har jag bara ätit... jag vet inte ens om jag vågar berätta vad jag har ätit för det är så jävla lite... Noll kolhydrater, inte ens morötter och paprika. Jag har ätit tonfisk, kött, kyckling och sallad.

Blir man inte yr i skallen av det?

– Har man ett vanligt jobb samtidigt så hade det nog inte gått. Första veckan var jag seg och jättegrinig, men det gick över. Nu är jag pigg och sötsuget har släppt.

Dannys personliga tränare Mikael Hollsten är imponerad av sin elev.

– Vi gick ut extremt hårt och fokuserade på hans flås. Första passet var obehagligt, det var en chockomställning för honom. Han blev illamående när han sprang intervaller och var tvungen att spy. Men sedan gick det jättebra och hans resultat är imponerande, säger han.

Blev vald näst sist

Förutom den fysiska hårdträningen har Danny arbetat psykiskt. Han blundar och visualiserar framträdandet – går igenom sången och dansen steg för steg mentalt.

– Men det är förstås en helt annan sak att stå där på lördag. Det är så jävla jobbigt att någon ska åka ut och någon ska vinna.

Du menar själva tävlingen?

– Ja, det sitter i sen skolan. Jag blev alltid vald näst sist till fotbollslaget på gympan, sen dess tycker jag verkligen att tävlingar är jättejobbiga. Det är inte tävlandet i sig utan det är min rädsla att vara sämst. Jag hatar det. Och var jag bäst någon gång, då blev det avundsjuka och skitsnack. Hur det än går så är det alltid någon som är missnöjd och jag är en sån person som alltid vill vara folk till lags.

ARTIKELN HANDLAR OM