– Jag är mer än bara liggalåten

NÖJE

Eric Amarillo dejtar långa modeller och skiljer sig på nya plattan

Foto: ”SPEGLAR SAMHÄLLET” Eric Amarillo har fått uppmärksamhet för sin textrad ”Om jag är säker på mig själv, men aldrig är för självgod. Om jag är en alfaman i sängen, men aldrig bråkar. Vill du ligga med mig då?” i hitlåten ”Om sanningen ska fram”. Själv förstår han inte rabaldret. ”Jag tycker låten är en sann reflektion av hur saker och ting funkar”, säger Amarillo.

Eric Amarillo, 40, ska intyga att han är mer än sin stora hitlåt.

Som bevismaterial för han nu fram sin första fullängdsskiva.

Här finns texter om lösa förbindelser med supermodeller – men också om en uppslitande skilsmässa.

”50 kvadrat i stan, singel och utan barn”.

Den som vill veta hur Eric ”Amarillo” Sundborgs tillvaro ser ut får svaret på låten ”50 kvadrat” från hans kommande solodebut.

Fyrtioåringen som slog igenom med besked tack vare årets sommarplåga ”Om sanningen ska fram” – i folkmun kallad ”ligga-låten” – är redo att visa att han är mer än ett one-hit wonder.

Ingen ligg-manual

– Nu när albumet kommer kanske de förstår att den är en del av en helhet, att det finns andra sidor av mig. Jag vill bevisa att jag är mer än ligga-låten, säger han när Nöjesbladet hälsar på i hans ungkarlslya i Hornstull i Stockholm.

”Om sanningen ska fram” blev lika uppmärksammad för sin smittande melodi som för sin text. Många uppfattade den som omogen och mansgrisig, men Amarillo försäkrar att han inte menade låten som någon slags raggningsmanual.

– Många tror att jag har gjort den här låten för att jag ska få ligga. Det känns lite jobbigt. Jag menar, det finns lättare sätt att få komma till än att stånga huvudet blodigt i en studio och sen resa land och rike runt. Det är lättare att gå ner på krogen.

”Som mest ytlig”

Den självbetitlade skivan innehåller en och annan låt som riskerar att reta gallfeber på vissa lyssnare – särskilt de som redan har en bild av Amarillo som en förvuxen tonåring i en fyrtioårings kropp.

– Låten ”Hallelujah” handlar om en tjej jag dejtade för två somrar sen. Hon var 1.82 lång och jobbade som mannekäng. Vilken tur man kan ha, liksom! Sen hur det slutade är en annan låt. Den låten är väl den som är mest ytlig på skivan, säger Eric Amarillo.

Men här finns också sånger som ”Fy fan”, som är en nattsvart uppgörelse med ett brustet äktenskap.

– Den låten handlar om när jag skilde mig. Ibland gör det jävligt ont i livet. Vi var gifta ett år. Vi bodde i Barcelona ett tag, sen gick det åt helvete. Det gör ont när det går åt helvete. Men som tur är så är människan anpassningsbar, så man inser att ”det gör jävligt ont det här, men jag kommer över det”, säger han.

Är du singel i dag?

– Ja, det är jag. Eller är man mindre singel om man har många tjejer? Nej, jag är singel. Jag har ingen.

Eric Amarillo skrattar till.

– Ingen och alla.

Eric Amarillo

Namn: Eric Sundborg. Ålder: 40. Yrke: Artist. Bor: I en lägenhet på 50 kvadratmeter i Hornstull i Stockholm. Familj: Singel. Aktuell: Med sitt självbetitlade debutalbum som släpps i dag.