De gör skiva av schlagersuccén

NÖJE

Malmkvist om pensionärshitsen med Hanson och Carson: De fick övertala mig

1 av 3

Schlagerveteranerna hyllades som mellanakt i ­Melodifestivalen.

Nu spelar trion Hanson, Carson och Malmkvist in en skiva med sina humoristiska pensionärstolkningar av kända tävlingsbidrag.

– Vi hade aldrig kunnat föreställa oss en sådan succé, säger Ann-Louise Hanson till Nöjesbladet.

Foto: Pantertanter Siw Malmkvist, Towa Carson och Ann-Louise Hanson anade inte hur populär deras mellanakt skulle bli i Melodifestivalen. ”Vi hade väldigt roligt på scenen”, säger Malmkvist. Nu gör de en ny skiva tillsammans.

När årets melodifestivalsturné stannade till i Göteborg den 9 februari förde den med sig tre rutinerade schlagerartister.

Under mellanakten tog Ann-Louise Hanson, 69, Siw Malmkvist, 76, och ­Towa Carson, 77, över showen. De förvandlade bland annat Danny Saucedos ”In da club” till ”Bingohall” och ­Eric Saade-låtarna ”Popular” och ”Manboy” till ”Pensionär” respektive ”Maj-Gull” med skämtsamma låttexter skrivna av ­tävlingens manusförfattare ­Edward af Sillén och ­Daniel Rehn.

”Chockade publiken”

– Jag tror att vi chockade publiken och tittarna faktiskt. Vi hade väldigt roligt på scenen och lyckades bjuda på oss själva med pensionärstolkningar av ett gäng pensionärer, säger Siw Malmkvist.

I ursprungsformen var det bara korta textrader till varje låt. Men tack vare de positiva reaktionerna på numret har nu firma af Sillén/Rehn skrivit fullversioner av ”Bingohall”, ”Pensionär” och ”Maj-Gull”.

De senaste dagarna har trion spelat in låtarna i en studio. Tillsammans med ”C’est la vie”, deras tävlingsbidrag från 2004, ska låtarna ­senare i år ges ut som ep och distribueras av Universal.

– På Youtube har vår ­mellanakt nästan 400 000 visningar. Jag satt uppe i tisdags natt och läste kommentarerna och bara njöt. Det stod så snälla saker som ”varför kunde man inte rösta på det här” och att vi var världens sötaste tanter. Vi hade aldrig kunnat föreställa oss att det skulle bli en ­sådan succé, säger Ann-­Louise Hanson.

”Jag var rädd”

Men det var inte helt självklart att de skulle ställa upp. Siw Malmkvist var den i ­trion som tvekade mest.

– Jag var rädd för att det skulle bli pinsamt och patetiskt. Jag fick nog övertalas i flera timmar. Men sedan kände jag bara: vad tusan, gör man det med glimten i ögat kan det inte bli larvigt, säger hon.

ARTIKELN HANDLAR OM