Så dåligt klär sig schlagerstjärnorna

NÖJE

Tobbe och Trus sätter på kvällens artister

De är inga modelejon. Och struntar fullständigt i om ­schlagerstjärnorna följer trender från catwalken i New York.

Men de kan schlager.

Därför plussar Nöjesbladets schlagerduo Tobbe Ek och ­Helena Trus årets scenkläder.

David Lindgren

TOBBE: Bankir-looken tog David till final förra året, men det gör den ändå inte schlager. Men de gula detaljerna är coola.

TRUS: Ja, kära David fortsätter på den något juvenila stilen. Men i år har han skippat kavajen. Vad ryker nästa år? Flugan? 

Cookies N Beans

TRUS: Stilrent, sexigt och basic. Kakorna har satsat på det säkra kortet. Men vad gör det? De sjunger ju som gudinnor.

TOBBE: Nej, svart är ju inte en schlagrig färg direkt. Snyggt men lite trist.

Jay-Jay Johanson

TOBBE: Kom du direkt från sängen, Jayboy? Pjamas är ALDRIG okej, ens på en schlagerscen.

TRUS: Ser ut som någon väldigt skönt att ha just när man strosar på Paris gator. Men, inte på catwalken i schlagern.

Mary N'diaye

TRUS: Från pyjamasbyxor till blöjbyxor. Och jag kan förstå vad som hänt. De gick till tygaffären och kunde inte välja, så de valde ALLT. Det kan hända även den bästa. Men fint att killarna inspirerats av dig Tobbe och din fluga...

TOBBE: Extra allt brukar ju vara bonus i schlager men det här spräckliga monstret till outfit går mig inte på goshumör. Alls.
 

Eric Gadd

TOBBE: Marinblå smoking är stiligt, men i ljussättningen smälter den in i en grå massa av... grått.

TRUS: J, stiligt och moget. Jag är i alla fall glad att han INTE satsade på den där utanpåtröjanskjortan han kört på hela veckan. 
 

YOHIO

TRUS: Det här är ju bara too much på alla fabulösa sätt. YOHIO är som en blandning av glamrockare, en Mangafigur och Barbie. Jag skulle betala många tusenlappar för att få se dig komma i de där byxorna, Tobbe...

TOBBE: Jag får inte ner min arm ens i YOHIOs braxor. Och han tycks inte få plats med kalsipper, med tanke på slitsen. Manga är uppenbarligen schlager på allra bästa sätt.
 

Anna Järvinen

TOBBE: Fina Anna försöker i alla fall. Men nej. Var är den skräddarsydda coola kostymen du har på pressbilderna? I den här långa jackan och de oformliga byxorna gör du dig själv till TANT.

TRUS: Oj, nu satte du verkligen ner foten Tobbe. Hade önskat att Anna gjorde en Danny, alltså hade tagit av sig ett lager kläder. 
 

Michael Feiner & Caisa

TRUS: Klädvalet är ungefär lika hett som de där jättetuttarna (som de säger är bollar) de kastar ut bland publiken. Den som glänser mest i det här numret, det är saxofonen.

TOBBE: Saxen är min favorit också, tyvärr får inte Michael till Swedish House Mafia-looken bakom DJ-båset. Caisas nitblingade kängor är coola, men väger inte upp helheten.

ARTIKELN HANDLAR OM