Serien du kommer att älska

Foto: Forto: COLUMBIA TRISTAR
NÖJE

Efter att Joey och Dawson har pratat sandlådepsykologisk smörja och gått och ältat om de borde ligga med varandra eller inte i mer än tusen avsnitt blir man liksom bara så... trött. Visst älskar man tonårsserier, men kan de inte bete sig som normala ungar någon gång - simma ryggsim i sina egna spyor, sprida klamydia och vara helt omöjliga att diskutera med? Det sägs om alla nya serier att de ”skildrar ungas liv på ett osminkat och realistiskt sätt”.

Nu börjar trean köra ”As if”, en engelsk serie om sex kompisar i 18-årsåldern, som blivit riktigt poppis i hemlandet. Den är annorlunda på det sättet att varje avsnitt är filmat utifrån en viss persons synvinkel. Sen rullar schemat så man får se olika sidor av karaktärerna.

Var och en är stjärna i sitt eget drama, men precis som tonåringar i största allmänhet har de det förbannat struligt med det mesta.

Jamie är allas polare

Stereotyper måhända, men engelsmännen älskar dem och utsikterna att vi snart kommer göra det också är ganska stora. Att avsnitten är klippta som om en Oliver Stone på fultjack haft ett finger med i spelet är ju kul bara det.

På söndag klockan 19.00 öppnar ungdomsgården.

Karolina Fjällborg