Precis när programmet skulle börja sprack golvet

Läs hela chattet med Peter Harryson

I kväll har "Så ska det låta" säsongspremiär och gästerna är Sahlene, Bengt Dahlqvist, Vivian Cardinal och Christsopher Wollter. Som vanligt leder Peter Harryson programmet och med anledning av det chattade han i dag med aftonbladet.se:s läsare.

Peter Harryson.
Peter Harryson.

Peter Harryson säger: Då ska jag be att få hälsa alla som vill chatta med mig hjärtligt välkomna. Och jag är redo nu att svara på allt - om det går.

Pia säger: Skönt att ha dig tillbaka i TV-rutan igen. Varför har det dröjt så länge sen sist? Och hur är det med lilla mamma?

Peter Harryson säger: Varför det dröjer så länge är inte min avdelning, det är SVT. Lilla mamma mår bra, jag träffade henne igår. Tack.

Susan säger: Sitter du framför tv-n ikväll?

Peter Harryson säger: Nej. Jag står på scen ikväll, jag spelar i Tolvskillingsoperan på Östgötateatern i Norrköping.

Jon säger: vad är nytt i årets version av så ska det låta??

Peter Harryson säger: Ja, det är inte så mycket nytt, faktiskt. Utan det är det gamla vanliga... Det värsta är att jag kommer inte ihåg om det är några nya grejer *skratt*. Men på det stora hela är det samma koncept.

joppe säger: Är det mycket som klipps bort?

Peter Harryson säger: Ja, det är mycket pauser och slarv och sånt som går bort faktiskt. Utav en timmes program så klipper vi nog bort 40 muinuter. Att spela in tar allt från 1.40 till två timmar. Det är mest longörer som tas bort, när det sitter och tänker och tänker...

Åsa säger: Vilka är dina favoritgäster genom tiderna?

Peter Harryson säger: Ja, jag vet inte. Det är svårt att svara på. De som har överraskat mest är Sven Wollter, Markoolio och Christer Sjögren, genom att vara så allsidiga. Sen finns det så oerhört mågna unga artister som har en sån begåvning och scennärvaro och som vågar utnyttja den.

HARRY säger: Vilka gäster kommer att gästa ditt program i vår?

Peter Harryson säger: Oj, det är 40 olika artister, jag har inte alla i huvudet såhär direkt. Det vet nog tv-tidningarna bättre än jag. Det jag minns med stor förtjusning är Alice Babs, och så Tommy Körberg som är någon slags hustomte. Afro-dite är med. Robert Gustafsson är väldigt spännande, han sjunger Elivs bättre än Prestley själv. The Boppers... delar av dem.

joppe säger: Är frågorna och låtarna valda efter vilka artister som ska medverka?

Peter Harryson säger: Delvis är det naturligtvis så. Vi tar reda på vad de har för intressen och vad de tycker om för musik. Sen ska man inte glömma att det är inte bara frågor, det är vad orkestern spelar upp osv.

Gun-Mari säger: Får dom tävlande veta i förväg vilka låtar som kommer att dyka upp i programmet?

Peter Harryson säger: Nej, det får de inte.

Nils säger: peter, har du sett den finska versionen av så ska det låta som kallas "bumtsibum"? och isåfall, vad tycker du om den.

Peter Harryson säger: Jag har tyvärr inte sett det, så jag kan inte tycka någonting. Som tur är kanske...

Sorro säger: Välkommen tillbaka Peter. När skall du ta över Bingolotto. Det skulle ge programmet ett välbehövligt lyft.

Peter Harryson säger: Tack för förtorendet...haha. Men jag tror nog aldrig att jag kommer att ta över Bingolotto.

Anders säger: Kan du tänka dig att ta över "Allsång på Skansen" efter Lasse Berghagen?

Peter Harryson säger: Jag kan säga såhär, frågan har inte dykt upp. Så att jag tycker det är onödigt att fråga. Jag tänker ta ställning till det om SVT frågar mig. Det känns lite avlägset faktiskt...

Nina säger: Sjunger du mycket privat?

Peter Harryson säger: Ja, det gör jag. Jag sjunger ofta och gärna. I alla möjliga och omöjliga sammanhang, så det är inte bara i duschen alltså.

andromeda säger: jag skulle vilja veta din favoriträtt eftersom man hört att mat är en passion....

Peter Harryson säger: Ja, jag ahr fått den frågan flera gånger. Jag svarar väl som jag brukar: det beror väldigt mycket på, det beror på situationen. Ibland vill man äta en åttarätters middag och ibland vill jag ha husmanskost. Men måste jag välja något så tycker jag att färska svenska räkor är oslagbara.

Stina säger: Vilken musik lyssnar du själv på?

Peter Harryson säger: Mest klassisk musik och svenska visor typ Evert Taube och Bellman.

HARRY säger: Är du singel?

Peter Harryson säger: Nej. Jag är gift sedan 31 år tillbaka.

Pia säger: Börjar det blir svårt att hitta bra gäster? Det verkar som de flesta har varit med i programmet nu.

Peter Harryson säger: Vi tycker inte att det så svårt att hita bra gäster. Många är värda att återkomma eftersom det blir bra underhållning. Men det är många som inte vill vara med som vi vill ha med.

ss säger: Är ryktena sanna om att byta ut piano och dess stolar till två gitarrister och isåfall antar jag att det bli två soffor istället?

Peter Harryson säger: Förra frågan: Magnus Uggla, Povel Ramel, Robban Broberg, Jerry Williams. De ställer inte upp av olika skäl, en del får inte får sina skivbolag och en del vill inte helt enkelt. De är för blyga säger dem och det får man väl tro på...

Peter Harryson säger: Svar på ss fråga: det har jag aldrig hört. Det kanske är en bra idé, men jag har aldrig hört det.

simpa säger: Har ni aldrig tänkt tanken, eller försökt att få med alla abba medlemmar under ett program - det skulle väl vara grymt roligt?

Peter Harryson säger: Gissa om den tanken har funnits! Det har varit min dröm sedan vi startade programet. Det programmet skulle jag vilja äga, det skulle man kunna sälja dyrt... Men jag tror inte att det är möjligt.

Jenny säger: Så ska det låta är ett av mina favoritprogram, kul att ni är tillbaka! Har du något roligt minne av någon speciell händelse som har inträffat under programmet (eller utanför kamerorna kanske)? :)

Peter Harryson säger: Ja, det är inte så mycket såna där saker. Ett minne... vi har ju ett glasgolv som alla står på som består av 75-80 stycken kvadratiska glasskivor. Precis när programmet skulle börja så sa det knak i ett hörn, så hela golvet sprack. Det blev alldeles mjölkvitt över hela golvet...

*vera säger: Du är alltid så snyggt klädd, väljer Du själv?

Peter Harryson säger: Tyvärr är jag inte alltid så snyggt klädd. Jag har önskemål, men det är inte jag som väljer. Vissa saker väljer jag själv.

tina säger: Jag såg dig i ett program för några år sedan om en matresa genom Sverige, du hade en sådan frän röd bil !!!

kommer vi att få se dig i något mer sådant program? det var mycket bra och du var mycket underhållande !!!

Peter Harryson säger: Det finns inga planer för närvarande på det. Men jag hoppas på att man kan göra något liknande i framtiden.

stefan säger: Skall du hälsa till mamma även denna säsong ?

Peter Harryson säger: Ja det ska jag. Hon finns med i varje program. Kanske inte så mycket som förr, men hon finns där.

Gun-Mari säger: Är det sant som det stått i många tidningar. Att detta blir sista säsongen med "så ska det låta"?

Peter Harryson säger: Det kan jag inte svara på ännu. Efter en inspelning såhär så brukar det sluta, men sen så kommer SVT och frågar: Vill du gör en till omgång? Men JAG gör gärna fler omgångar!

Peter Harryson säger: Då tackar jag för visat intresse och hoppas att ni får nöje av programmet som börjar ikväll. Själv hade vi väldigt roligt när vi spelade in det!

Publisert: