Anklagade Tarantino för att försöka döda henne

Efter bilkraschen i ”Kill Bill” – Uma Thurman fruktade för sitt liv

avMathilde Albinsson

1 av 2 | Foto: Christopher Smith / AP TT NYHETSBYR N
Uma Thurman.

Hon fruktade för sitt liv.

Nu talar Uma Thurman ut om en scen i Tarantinos actionthriller ”Kill Bill”, som kunde ha slutat riktigt illa.

– Quentin och jag hade ett jättestort gräl och jag anklagade honom för att försöka döda mig, säger hon till New York Times.

Uma Thurman hade huvudrollen som bruden Beatrix Kiddo i Quentin Tarantinos ”Kill Bill”-filmer.

En rollprestation hon aldrig kommer glömma. Mycket på grund av ett särskilt stunttrick, som Quentin Tarantino tvingade henne att genomföra mot sin vilja.

I slutet av den första filmen ses Uma Thurman köra en bil i hög hastighet. I själva verket ville Thurman inte köra bilen själv, då vägen verkade svår och hon fått höra att fordonet hade problem, men säger till New York Times att Quentin Tarantino övertalade henne.

– Quentin kom till min trailer och ville inte höra ett nej, som vilken regissör som helst, säger hon i intervjun och fortsätter:

– Han var rasande för att jag hade kostat dem massa tid. Men jag var rädd. Han sa: ”Jag lovar att bilen är okej. Det är en raksträcka. Kör 65 kilometer i timmen annars kommer inte ditt hår blåsa på rätt sätt och jag kommer tvinga dig att göra om det.”

”Det var en dödsfälla”

Så Uma Thurman satte sig i bilen. Därefter gick allt snett, uppger hon.

– Men det var en dödsfälla jag satt i. Sätet satt inte rätt. Det var en grusväg och den var inte rak.

Ett klipp från inspelningen, och som skådespelaren har delat med sig av till New York Times, visar hur Uma Thurman har svårt att styra bilen. Hon kraschar till slut rakt in i en palm. Hon faller bakåt och ligger helt still i flera sekunder, innan filmmedarbetare samt regissören själv rusar fram till henne. De ger henne vatten och ser ut att tala lugnande med skådespelerskan, innan de lyfter bort henne.

Hon fördes direkt till sjukhus. Uma Thurman minns att hon inte kunde röra sig efter kraschen och trodde först att hon blivit förlamad.

– Jag kände den här smärtan och tänkte: ”Åh, min gud, jag kommer aldrig gå igen.

Anklagade Tarantino för mordförsök

När hon kom tillbaka från sjukhuset, med stödkrage, skadade knän och en hjärnskakning, gick hon till attack mot Quentin Tarantino.

– Quentin och jag hade ett jättestort gräl och jag anklagade honom för att försöka döda mig. Och han blev väldigt arg för det, förståeligt antar jag, eftersom han inte kände att han hade försökt döda mig.

Den dåliga stämningen mellan de båda höll i sig i flera år. Uma Thurman ville ta del filmklippet, men Tarantino vägrade. Till slut krävde Thurmans advokat att hon skulle få en kopia av filmen. De gick med på kravet – om Thurman lovade att inte använda den mot dem. Det ville hon inte.

Hoppas att polisen agerar

Det var först när skandalen kring Harvey Weinstein rullades ut i världen som Tarantino lät henne få filmen. Uma Thurman hävdar i intervjun att även hon utsattes för Weinsteins övergrepp.

– Quentin gav mig den äntligen efter 15 år. Inte att det spelar någon roll nu, med min permanent skakade nacke och mina onda knän.

Hon har nu lämnat över sin korrespondens med Miramax till polisen, i hopp om att filmbolaget ska kunna hållas ansvariga.

ARTIKELN HANDLAR OM