Melodifestivalen

PRESENTERAS AV

Killar: Rör inte! Tjejer: Pilla på!

Aja baja Killar, gör inte som Thorsten – håll händerna i styr.
Aja baja Killar, gör inte som Thorsten – håll händerna i styr.

NÖJE

Efter förra veckans rabalder kring Thorsten Flinck – här är mina tips inför kvällens delfinal:

Killar: håll händerna i styr och rör ingen kvinnlig kroppsdel! Tjejer: passa på att pilla lite om ni får chansen.

Nöjesbladets schlagerkrönikör Kikki Danielsson.

Nu är det hela i gång, och som vanligt delar Melodifestivalen Sverige i två läger.

Jag och min dotter satt i tv-soffan förra lördagen i spänning och laddade inför tävlingen. När man inte hört någon låt före sändning vet man ju ingenting. Är man deltagare själv, får man höra konkurrenternas låtar om och om igen under repetitionerna. Och för varje gång man hör dessa låtar och jämför med sin egen, ändrar man ofta uppfattning om hur ens egna chanser ser ut.

Ena stunden känns det som att ”Nä, det är kört för mig, min låt är inte stark nog”. Sen plötsligt känner man precis tvärtom. Som deltagare är man ständigt kluven under dessa dagar.

Förra veckan fick vi några nya uttryck att fylla på med, i raden av alla uttjatade festivalbenämningar. Sedan tidigare har vi nakenchocker, bröstchocker, någon som rasar, och någon som ska såga en annan medverkandes låt osv.

Nu har vi även ”skamgrepp” och ”sexistisk”. Kul med lite omväxling.

Vad jag kan minnas, har ingen tagit på någon av mina kroppsdelar under mina tävlingsår. Det kanske hade piggat upp, vad vet jag? Men det beror naturligtvis på vilken kroppsdel det handlar om, och vem som gjorde det. Däremot kramades det mycket, jag märkte aldrig någonsin ett spår av rivalitet eller fientlighet. Alla var spända, glada och peppade varandra (trots att de kanske inombords ville vrida nacken av någon konkurrent). Jag har bara glada minnen av repetitionerna före tävlingsdagen.

Ibland undrar jag om NÅGON i publiken eller hemma i soffan inser hur nervöst och vilken tortyr det är att sitta i green room och vänta på resultatet av vilka fem som först gått vidare. Två ska till Globen, två till Andra chansen och en åker tyvärr ut. Fruktansvärt nervpressande. Skänk deltagarna en tanke, när ni ser dem sitta där och bita nervöst på naglarna. För en del av dem gäller det att vinna eller försvinna, och de har ett grymt tryck över sig från skivbolaget att få en bra placering.

Jag kommer som vanligt att vara med alla deltagare i tanken hela lördagen.

Lycka till ALLA och gör ert bästa. Mer kan man inte göra.

Tips inför denna lördag i Göteborg: Behåll skorna på, och ni killar – håll händerna i styr. Rör INGEN kvinnlig kroppsdel! Men ni tjejer – passa på att pilla lite om ni får chansen. Ingen tidning skriver om det ändå, möjligtvis ett ” Åh vad gulligt!”

KRAM från Kikki!

Kikki Danielsson

ANNONS

Få naturligt vitare tänder hemma! Om du beställer idag kan du påbörja din behandling inom 1-2 dagar!

Extern länk från Dentway

Köp här!

Publisert:

Aftonbladet

/

Nöje

/

Melodifestivalen

ÄMNEN I ARTIKELN

Melodifestivalen