Byxorna i ”Antikrundan” värda 50 000 kronor: ”Jag tycker det var lite”

1 av 3
NÖJE

Ett par otvättade byxor med The Rolling Stones autografer värderas till 50 000 kronor i torsdagens ”Antikrundan”.

Men ägaren till brallorna är inte nöjd.

– Jag tycker det var lite för lite, säger Lars Nilsson, 69.

En oförglömlig kväll i Baltiska hallen i Malmö 1965 slutade med ett par signerade byxor för Lars Nilsson, 69. Sedan dess har de vita jeansen, pyntade med rockstjärnorna i The Rolling Stones autografer, legat i en påse.

Men så när SVT:s ”Antikrundan” kom till Helsingborg förra sommaren tyckte Lars Nilsson att det var läge att ta fram paret igen för att få dem värderade.

I torsdagens avsnitt får man se när Lars hustru visar upp jeansen för experten Torgny Schunnesson. Experten menar att de är särskilt värdefulla eftersom även bandmedlemmen Brian Jones, som dog 1969, signerat dem. I programmet säger Schunnesson att jeansen är värda upp till 50 000 kronor.

Men när Lars Nilssons hustru kom tillbaka från inspelningen för att berätta om värderingen, blev han inte förvånad. Tvärtom. Lars trodde nämligen att de skulle vara värda mer.

– Jag har pratat med Rolling Stones-fans. Och ute i Europa och världen är det högre pris. Det är helt okej men jag säljer inga byxor under 50 000 kronor, säger Lars Nilsson till Nöjesbladet.

Fick hänga med bandet

Lars Nilsson var 15 år när Rolling Stones gjorde sina två spelningar i Baltiska hallen i Malmö. Lars och hans kompis hade bara köpt biljett till den första, så när spelningen var över gömde de sig mellan bänkraderna i hopp om att få se sina hjältar igen.

– Vi la oss ner på golvet, och när vi ligger där kommer Mick Jagger ut på scenen för att röka. Han såg oss och tog med oss upp på scenen, berättar Lars Nilsson.

Lars och kompisen fick möjlighet att hänga med de andra i bandet, och de var också då han fick jeansen signerade.

– Jag har aldrig tvättat byxorna sen dess. Min mor misstänkte att de kunde bli någonting, så vi la ner dem i en påse.

Nu har han jeansen förvarade i ett bankfack. Och det är inte omöjligt att han säljer dem inom en snar framtid på en auktionskammare.

– Men inte under 50 000 kronor. Tror jag i alla fall...

”Antikrundan” sänds på SVT och SVT Play på torsdagar klockan 20:00.

ARTIKELN HANDLAR OM