Bards sågning: Sunkigt, Kishti

NÖJE

”Sångcoacheri kanske är mer marginellt i dag”

1 av 6 | Foto: Kishti Tomita och Alexander Bard var inte överens om Kishtis favorit när finalvecken inleddes.

Juryveteranen Kishti Tomita tog med sin favorit till finalveckan.

Nu sågas hennes om­döme brutalt av den nya juryn.

- Det kändes sunkigt och inte modernt, säger Alexander Bard.

Storbråken har redan börjat.

Den gamla juryns handplockade favoriter ställs mot Laila Bagge Wahlgren, 41, Alexander Bard, 53, och Anders Bagges, 46, talanger som sållades fram under auditionveckan.

Det nya blodet i juryn har lett till heta diskussioner. När Kishti Tomita, 50, rördes till tårar av sin favorit Fannie Anderbergs, 21, framträdande fnös Alexander Bard.

- Jag fattar inte Fannie-grejen och jag förstår inte Kishti. Det gjorde inte tittarna heller. Det är en snäll tjej som sjunger okej, jag blev inte berörd. Det kändes sunkigt och inte modernt, säger han.

”Väldigt udda smak”

Gårdagens premiär av kvalveckan fick Bard att ifrågasätta Kishtis kunskaper som jurymedlem.

- Kisthi verkar ha väldigt udda smak, jag fattar ingenting. Jag tycker spontant att det här var den svagaste av jubileumsbiljetterna. Jag ser fram emot de andra mer, säger Alexander Bard.

Han får medhåll av Laila Bagge Wahlgren.

- Kishti har tagit fram sin talang och då är det lätt att man blir känslosam. Men man måste göra en rättvis bedömning, och inte bli förblindad för sin lilla bebis, säger hon.

Han undrar om hennes specialkunskaper har någon plats i dagens ”Idol”.

- Hon har väldigt starkt fokus på sin sångcoachgrej, det är det hon är bra på. Men sångcoacheri kanske är mer marginellt i dag och inte så viktigt som det en gång var, säger han.

”Slängde bara käft”

Kishti Tomita hoppas att tittarna ger Fannie Anderberg en ny chans på fredag. Och hon varnar för fler heta diskussioner i ”Idol”.

- Vi slängde bara vanlig käft. Det där var fisljummet, vänta tills det blir hett gumman, säger hon.

Originaljuryn tillbaka under kvalveckan

Med anledning av ”Idols” 10-årsjubileum kom originaljuryn med Kishti Tomita, Claes ”Clabbe” af Geijerstam, Peter Swartling och Daniel Breitholtz tillbaka för att hitta varsin talang, som tävlar i veckans direktsända kvalvecka och för att försöka slå ut någon av den nuvarande juryns val.

Tittarna röstar i veckan fram två deltagare varje kväll till kvalfinalen på fredag 19 september.

Juryn väljer ut fyra wildcards av de deltagare som fått lämna kvalveckan.