”Fansen gör mig livrädd”

avMagnus Sundholm

NÖJE

Succén med ”Teen wolf” gjorde Dylan O’Brien blyg

1 av 2 | Foto: AP
KÄNNER SIG OBEKVÄM Dylan O’Brien, 23, blir inte överlycklig när han ser en grupp tjejer komma emot honom. ”För det mesta är de ­söta och respektfulla men av ­någon anledning gör de mig blyg och rädd”, säger han.

Med MTV-serien ”Teen wolf” och nu Sverige­aktuella biosuccén ”Maze runner” har Dylan O’Brien fått det många i hans ­ålder drömmer om.

Berömmelse.

Men för 23-åringen är kändisskapet en ­mardröm.

- Jag kan bli livrädd när fansen omringar mig, säger han när Nöjesbladet träffar honom i Beverly Hills.

Ändå börjar han vänja sig.

O’Brien kom direkt från high school när hans Stiles Stiliniski i vampyrserien på musikkanalen började sätta hjärtan i brand.

- De första 18 månaderna stannade jag hemma hela ­tiden. Jag gick inte ens på bio. Jag har fortfarande svårt för det eftersom jag är livrädd att jag ska fastna där.

”Aldrig tillräckligt”

Men det är inte bara ­hotet att bli inträngd i ett hörn som gör honom obekväm.

- När jag ser en stor grupp tjejer komma emot mig är inte jag den som ­tänker, ”Åh, vad härligt”.

- För det mesta är de ­söta och respektfulla men av ­någon anledning gör de mig blyg och rädd.

Han skakar på huvudet.

- Det blir inte bättre av att jag måste göra dem besvikna. Det spelar ingen roll hur länge jag stannar eller hur många selfies jag tar med dem. Det är aldrig tillräckligt.

Ormar på inspelningen

Ändå har han berömmelsen att tacka för roller som i ”Maze runner”. Sci-fi-skräckisen kretsar kring en grupp pojkar som efter att ha fått minnet raderat är fångade i en labyrint.

I filmen hotas de av jättespindlar. I verkligheten var det ormar som ställde till störst problem på inspelningen utanför Baton Rouge i Louisiana.

- En av våra filmarbetare bets av en skallerorm i det höga gräset. Vi hade fem ormfångare på inspelningen ­varje dag. Då hade stora hinkar som de la ormarna i. Det var skitläskigt.