Marie Picasso ville dö – fick frid med nya namnet

avMatias Rankinen

NÖJE

Lämnade det gamla bakom: ”Man gör saker för att bli fri”

1 av 6
– Jag har sålt och gett bort alla mina kläder, jag har bytt namn, säger hon i ”Nyhetsmorgon”.

Hon ville dö för att få frid.

Nu har Marie Picasso hittat friheten genom att göra sig av med den gamla ”Idol”-ångesten.

– Jag har sålt och gett bort alla mina kläder, jag har bytt namn, säger hon i ”Nyhetsmorgon”.

Marie Picasso, 35, har bytt namn – till Shanta Liora.

Det var ett sätt att få frid utan att sluta leva.

I en känslosam intervju med TV4:s ”Nyhetsmorgon” berättar hon om tiden med hjärntumören, och hur hon ville dö – för att bli fri.

– Jag har velat det många gånger, jag har velat få somna in, få känna frid, jag har längtat efter att få känna frid någon gång, säger hon.

Under intervjun brister det för Marie: tårarna tränger fram när hon berättar hur hon efter många besök på vårdcentraler äntligen fick sitt sjukdomsbesked.

– Det känns som man går och bär 100 kilo vatten i händerna och det är aldrig någon som lättar det, säger hon med tårar i ögonen.

Nya namnet ger frid

Men nu är hon alltså frisk – och på väg tillbaka. I september gör hon sitt första framträdande under nya artistnamnet Shanta Liora, och i ”Nyhetsmorgon” berättar hon om namnbytet.

Det var ett annat sätt att gå vidare, att bli fri – som inte involverar döden.

– Jag har sålt och gett bort alla mina kläder, jag har bytt namn. Alltså man gör saker för att bli fri på något vis, lämna det gamla bakom sig, säger hon.

”Total ångest”

Men rösten spricker igen när hon tänker tillbaka på ”Idol”-tiden.

– ”Idol” borde ha varit den lyckligaste tiden i mitt liv, det är en sak man får göra en gång i sitt liv. Men när jag tänker tillbaka på den tiden känner jag bara ångest. Total ångest. Och för mig är det svårt att gå vidare och skriva egen musik som kommer inifrån och göra det här på mitt sätt, och ha ett gammalt namn som står för så mycket sorg och så mycket ångest för mig, säger Marie.

ARTIKELN HANDLAR OM

Klick!