Avicii ställer in turnén - lider av sviterna från blindtarmsoperationen

Avicii, 25, mår fortfarande inte bra efter sin gallblås- och blindtarmsoperation.

Nu ställer den svenska dj-stjärnan in hela sin kommande turné, skriver Billboard.

I stället uppges han vila ut i Stockholm.

På måndagen fyllde han 25.

Men det är osäkert hur mycket Tim Bergling kunde fira. Enligt flera amerikanska nyhetssajter tvingas den svenska stjärn-dj:n ställa in hela sin kommande turné och alla planerade marknadsföringsevent.

Hollywood-sajten TMZ var först ut med nyheten som senare bekräftades av ansedda musiksajten Billboard.

Vilar upp sig i Stockholm

I stället vilar Bergling, mest känd som Avicii, upp sig i Stockholm.

En av Aviciis representanter säger till Billboard att han fortfarande inte återhämtat sig ordentligt efter den operation han genomgick i mars. Tim ”Avicii” Bergling tvingades då akut söka läkarvård för illamående och svåra smärtor i buken och opererade bort gallblåsan och blindtarmen.

– Det visade sig att jag hade en sprucken blindtarm i kombination med min sjuka gallblåsa… Båda opererades bort, skrev Avicii på Twitter direkt efter operationen i mars.

Han konstaterade då också:

– Jag mår skit.

Då tvingades han ställa in sin spelning som huvudakt på Ultra Music-festivalen i USA och samtliga spelningar i Las Vegas under april där han precis som stjärnor som Britney Spears och Celine Dion har en så kallad recidency, fasta spelningar, ett visst antal gånger om året.

Ställer in Asien-turné

Nu drabbas åter de fans som hoppats se honom i Las Vegas när samtliga höstens spelningar ställs in. Dessutom har Tim Bergling haft siktet inställt på att erövra Asien under de kommande månaderna. Hans manager twittrade så sent som i söndags att en av Aviciis låtar toppade spellistan i Kina. Men även de planerade spelningarna i Kina och Japan ställs nu in, enligt Billboard.

I stället för den planerade turnén ska han vila upp sig hemma i Sverige för att sen kunna fokusera på att marknadsföra sitt kommande album som ska släppas nästa år.

Publisert:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN