Frans är så söt så man går sönder

NÖJE

Karrometer: om ”Allsång på Skansen”

Karolina Fjällborg listar topp tio på årets premiär.

1. Frans

Så jäkla söt så man går sönder. Och då är jag ändå av princip svårflirtad när det gäller ungar eftersom de alltid plockar billiga poäng bara i egenskap av att vara små. Men Frans ... Vilken pärla.

2. Anders Lundin

Svärmorsdrömmen Lundin kämpar på. Han är lite av en clown förstås, men jag vet inte hur man annars ska angripa konceptet allsång. Det är ju rätt fjantigt, på ett charmigt sätt.

3. Sebastian

Fin låt, underbar röst och åhh så folkligt att vandra omkring i publikhavet bland alla dreglande fjortisar. Men frågan är varför de vita stuprörsjeansen från helvetet fick följa med till Skansen. De lämnade lite väl lite åt fantasin.

4. Tomas Ledin

"Gilla läget" är inte en okej låttitel för en man på de dryga 50. I själva verket är det inte en okej titel för någon som är äldre än Frans. Men Ledin är en folklig figur och smälte in i allsången på ett självklart vis.

5. Jösses flickor

En kupp eller vad? Inte så att man gick under av anspänning kanske, men det var ändå ett lite djärvt grepp att använda sig av gerillamarknadsföring för att få folk till Stadsteatern.

6. Povel Ramel

Jag vet att Povel är en nationalklenod och skulle aldrig våga drömma om att såga honom. Han är ju en skön och begåvad och glad gubbe. Men var det någon som blev gladare av sammelsuriumet i går?

7. Orphei Drängar

Finns det något könlösare än en stor mans-kör? Så skandalöst okarismatiskt.

Karolina Fjällborg

ARTIKELN HANDLAR OM