Chocken – hon valdes bort i ”Bachelor”: ”Jävligt, jävligt tufft”

”Bachelor”-David: Jag väljer min framtid

avAmanda Skagerström Lindau

Efter ett dygn av kyssar och kärlek var Hedvig Friberg säker på att hon skulle få den sista rosen i ”Bachelor”.

Men i stället valde polisen David att ge den till kärlekskonkurrenten Gabriella.

– Det känns konstigt när han säger att han tycker om mig så mycket men, man får inte riktigt ihop det själv, säger en tårfylld Hedvig i programmet.

När årets ”Bachelor” David Möller, 33, stod inför det avgörande valet mellan Gabriella Bylund, 24, och Hedvig Friberg, 24, var beslutet om vem som skulle få den sista rosen långt ifrån enkelt.

– Det är svårt att avgöra riktigt vem jag känner mest för. Jag känner mig jättekluven inför det. Hur ska man välja mellan två så otroliga tjejer? säger han i programmet.

– Jag hoppas med det valet jag gör att jag väljer min framtid. Att det är någon jag kommer kunna älska och kanske gifta mig med och som föder våra gemensamma barn.

”Tycker om dig så in i helvete”

Innan den slutgiltiga rosceremonin fick den göteborgske polisen åka på två dygnslånga dejter med både Hedvig och Gabriella. Den första dejten med Hedvig spenderades på en lyxjakt som tog dem till en grekisk ö.

Under en romantisk lunch tillkännagav de sina känslor för varandra.

– Jag håller absolut på att bli kär i dig. Jag kanske till och med är lite kär i dig, säger Hedvig.

– Jag är verkligen, verkligen, verkligen glad att du sitter här med mig just nu. Det har känts helt rätt. Jag tycker om dig, det gör jag så in i helvete, svarar David.

Skämtar om att ge den sista rosen

David säger i programmet att det ”känns som att vakna upp med sin flickvän” att vakna bredvid Hedvig och på en klippa vid havet skojar han till och med om att hon ska få den sista rosen.

– Skulle du vilja ta emot min ros? frågar han en skrattande Hedvig.

De resterande timmarna av dejten fylldes av kyssar och kärlek och vem som skulle få den sista rosen såg redan ut att vara klart – innan David var tvungen att ta avsked för att åka vidare till nästa dejt med Gabriella.

Även den fylldes av skratt, kyssar och närhet på ett hotell i bergen. Också med Gabriella passade David på att prata om känslor och framtiden.

– Jag vill gärna bo vid havet om jag får välja. Och ha en vacker fru, kanske heter hon Gabriella och kommer från Västerås.

Kan inte hålla tillbaka tårarna

När det är dags för rosceremonin hoppas de båda kärleksrivalerna att det är de som kommer att få åka hem med hingsten från Hisingen.

– Jag tror och hoppas att David vill ge mig den sista rosen. För mig känns det självklart att det är jag och David, säger Hedvig i programmet.

Så kommer den avgörande stunden - och valet faller till sist på sjuksystern Gabriella.

Något som får Hedvig att bryta ihop i tårar.

1 av 4

”Ledsen och sårad”

– Jag känner mig nog lite chockad just nu. Jag hoppades och kände att jag skulle få den sista rosen. Det är jättejättejobbigt att bli bortvald. Det känns så konstigt att det är över. Och det känns konstigt när han säger att han tycker om mig så mycket men, man får inte riktigt ihop det själv, säger hon i programmet, och fortsätter:

– Man känner sig rätt liten nu. Ledsen och sårad. Och särskilt efter det magiska dygnet jag hade med David. Han kunde ju inte hålla händerna i styr och inte jag heller, för mig var det som elektricitet på något vis. Men ibland räcker inte det och det får jag acceptera, även om det är jävligt, jävigt tufft.

”Känner mig faktiskt kär”

Någon som är desto gladare är Gabriella.

– Nu är han min. Jag kan nog inte riktigt greppa att det är jag och David nu, jag är ”over the moon”, jag känner mig så glad. Jag är superförälskad och jag känner verkligen att nu när allting är klart kommer man kunna släppa på de sista spärrarna.

Även David är nöjd med sitt val – trots att han bestämde sig i sista stund.

– Jag känner mig faktiskt kär, det är jättehärligt. Det har ju börjat som en saga här och förhoppningsvis lever vi lyckliga i alla våra dagar.

ARTIKELN HANDLAR OM