Greta Thunberg om världsstjärnans stöd: ”Häftigt”

Leonardo DiCaprio uppmärksammar Greta Thunbergs kamp

Uppdaterad 2018-12-11 | Publicerad 2018-12-10

Hon har nyligen utsetts till en av världens mest inflytelserika tonåringar.

Nu uppmärksammar även världsstjärnan Leonardo DiCaprio 15-åriga Greta Thunbergs kamp för ett bättre klimat.

– Det är väldigt häftigt att man får gehör från såna personer som har så stort inflytande, säger Greta Thunberg.

I dagarna släppte Times sin årliga lista över världens mest inflytelserika tonåringar. Och bland namnen återfinns bland andra ”Stranger things”-skådisen Millie Bobby Brown, 14, fotbollsstjärnan Kylian Mpabbé, 19och svenska Greta Thunberg, 15.

– Det är ofattbart, det går inte riktigt att förstå. Det känns som att man photoshoppat in mitt namn i de här artiklarna. Men det känns också bra att det är en klimatmänniska på den listan, säger Greta Thunberg.

Det var i augusti som Greta Thunberg uppmärksammades både nationellt och internationellt när hon bestämde sig för att skolstrejka och varje fredag sätta sig utanför riksdagshuset med syfte att uppmärksamma klimatfrågor.

”Häftigt att få gehör”

Arnold Schwarzenegger har tidigare hyllat hennes initativ, och nu väljer även Hollywoodstjärnan, och miljöaktivisten Leonardo DiCaprio att uppmärksamma Thunbergs kamp.

I sina sociala medier har han delat med sig av en artikel som handlar om Greta Thunberg.

– Det är väldigt häftigt att man får gehör från såna personer som har så stort inflytande. Det är också bra att han tar ställning, säger hon.

– Jag har sett hans film (reds. anm. ”Before the flood”). Det är bra att en sån person vågar ta upp det, för det är inte många som vågar ta upp klimatfrågan.

För en vecka sedan talade Greta Thunberg på FN:s klimattoppmöte COP24 i polska Katowice. Hon är fortfarande kvar i Polen. Thunberg beskriver veckan som ”väldigt mycket snack och liten verkstad”.

– Det är många utställningar, panelsamtal och presskonferenser, men det händer inte så mycket. Det är mest bara prat, och det kan ju vara bra, om det leder någonstans.

ANNONS