Charlie Gustafsson om stödet från flickvännen

”Hon har varit fantastisk”

Han har gjort succé i tv-serien ”Vår tid är nu”.

Nu berättar Charlie Gustafsson om hur flickvännen Amy ”Diamond” Deasismont hjälpt honom genom hela inspelningen.

– Hon har varit ett otroligt stöd under den här produktionen, säger skådespelaren.

Charlie Gustafsson, 25, började skådespela redan som barn. Han har gjort succé som kökspojken Calle i serien ”Vår tid är nu”, men avslöjar nu att han hade helt andra planer.

Ann-Christin Rolén som är rollsättare ringde mig när jag var i London och provfilmade för en annan grej. Jag visste inte ens vad den här nya satsningen skulle vara. Allt var så hysh hysh och ganska hemligt, säger Gustafsson.

När han fick höra att Harald Hamrell skulle regissera bestämde han sig till slut för att tacka ja. Idag ångrar han inte beslutet.

– Det är en chans man får en gång i livet. Jag vet inte om man någonsin kommer få göra något så här stort igen. Man får ju vara Calle i massa olika årtionden och åldras med honom, så det har varit en dröm.

Stora likheter mellan Charlie och Calle

Gustafsson berättar att han åkte tillbaks till Sverige för att provfilma. När han väl hade fått rollen förklarade produktionen att de hade sett stora likheter mellan honom och karaktären.

– Framför allt har vi bägge en optimistisk syn på livet och är hoppfulla. Båda är ganska glada generellt, säger Gustafsson.

Säsong två av serien har precis spelats in, och eftersom allt förflyttas framåt i tiden har karaktären Calle blivit äldre.

– Jag kan avslöja att han får flera lager. Han kommer vara mer än bara glad och hoppfull. Han är inte bara bra utan han har ju sina dåliga sidor också och de kommer han att visa.

Saknar Calle

Den största skillnaden på Calle i de två säsongerna kommer vara just åldern menar Gustafsson.

– Han har fortfarande kvar den här framtidstron och hoppet men precis som i verkligheten när man blir äldre så blir man lite mindre naiv och blåögd och lite mer realist.

Nyligen stod det klart att det även blir en säsong tre, men om den vet Gustafsson ingenting.

– Däremot har vi ju hela tiden vetat att man har planerat att få till en säsong tre som utspelar sig 1968-1971. När tittarsiffrorna var så bra från början förstod man att det nog skulle hända och jag är så himla glad för det. Jag saknar Calle varje dag faktiskt, säger han.

Får hjälp av flickvännen

Han berättar att han och flickvännen Amy Diamond, 25, brukar titta på serien tillsammans varje vecka. De heta kärleksscenerna mellan karaktärerna Calle och Nina, spelad av Hedda Stiernstedt, 30, är ingenting som gör flickvännen avundsjuk.

– Hon är ju själv skådespelare så hon är införstådd med hur det funkar och har gjort sånt själv. Hon vet att det är väldigt tekniskt och det har inte varit några problem hittills.

Gustafsson berättar att paret pratar mycket jobb när de umgås, men att han ser det som en fördel.

– Hon har varit ett otroligt stöd under den här produktionen och läst text med mig varje kväll även om vi varit i olika städer. Hon har varit fantastisk, säger Charlie Gustafsson.

Sista avsnittet av ”Vår tid är nu” går ikväll klockan 20.00 på SVT.

Publisert:

LÄS VIDARE