Rocksångaren öppnar hem för utsatta flickor

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 3 | Foto: Rich Fury / AP
Steven Tyler.

NÖJE

Steven Tyler värnar om samhällets mest utsatta.

På onsdagen öppnade Aerosmith-sångaren ett hem för flickor som har drabbats av övergrepp eller hamnat i missbruk.

– Det här ska vara en plats dit de kan gå, en fristad, säger Steven Tyler till TMZ.

Steven Tyler, 69, startade ”Janie’s fund” 2015. Syftet med fonden är att öka medvetenheten kring samt samla in pengar till flickor som utsatts för sexuella övergrepp. Namnet är en vinkning till Aerosmithts hitlåt ”Janie’s got a gun” från 1989.

På onsdagen tog rocksångaren arbetet med fonden ett steg längre – genom att öppna ett hem för utsatta, unga tjejer.

– Det finns personal, terapeuter och någon som de kan prata med. Det kommer finnas folk som kan ta itu med hälsorelaterade problem, berättar Steven Tyler vid öppningsceremonin, där han klippte band i samband med invigningen.

Kan ta emot 32 flickor

Hemmet har kapacitet att ta emot upp till 30 flickor samtidigt och erbjuda dessa terapi.

– När flickorna kommer hit är de trasiga och illa tilltygade och de har sina problem och det här ska vara en plats dit de kan gå, en fristad. Mer än någonting ge dem en röst. Det är vad vi vill i slutänden, säger sångaren till TMZ.

Steven Tyler ingår själv i ett tolvstegsprogram. Han menar att mycket av den läkande processen består i att komma på hur man tar sig vidare och skicka den kunskapen vidare till någon annan som också behöver den.

– Om det så bara finns en glimt av hopp för dem, så är det allt jag bryr mig om, säger han till sajten och fortsätter:

– Det får mitt hjärta att explodera. Att hjälpa de här barnen att komma över något, eller ta sig igenom något som jag genom att skicka budskapet vidare, säger han och avbryter sig för att kunna ge en av flickorna, som närvarade under invigningen, en high five.

Publicerad:

LÄS VIDARE