Så blir hyllningskvällen för Rikard Wolff

1 av 6 | Foto: Felipe Morales
Rikard Wolff.

avMathilde Albinsson

NÖJE

En hyllningskväll för Rikard Wolff kommer äga rum på Kulturhuset Stadsteatern, Stockholm, den 11 december.

I programmet deltar bland andra Eva Dahlgren, Jonas Gardell, Lisa Ekdahl, Danny Saucedo, Ola Salo, Henrik Johansson, Kari Bremnes och  Fredrik Meyer.

– Vi hoppas att detta får vara en stund där vi alla hyllar och får vara tillsammans kring minnena efter vår älskade Rikard, säger kvällens värdar Helena Bergström och Björn Kjellman i ett pressmeddelande.

Rikard Wolff somnade in den 17 november efter en längre tids kamp mot lungemfysem. Han blev 59 år gammal.

På måndag arrangerar några av Rikard Wolffs närmaste vänner tillsammans med Kulturhuset Stadsteatern en hyllningskväll på Stora scenen för den folkkäre artisten och skådespelarens vänner och publik.

– Vi hoppas att detta får vara en stund där vi alla hyllar och får vara tillsammans kring minnena efter vår älskade Rikard, säger Helena Bergström och Björn Kjellman, vänner och värdar på scenen för hyllningskvällen, i ett pressmeddelande.

Enligt pressmeddelandet deltar bland andra Eva Dahlgren, Jonas Gardell, Lisa Ekdahl, Danny Saucedo, Ola Salo, Henrik Johansson, Kari Bremnes och  Fredrik Meyer i programmet.

Fri entré med biljett gäller under hyllningskvällen. Biljetterna släpps 7 december kl 12.00. Möjlighet finns att skänka ett bidrag till den minnesfond som upprättats till Rikard Wolffs minne.

– Kulturhuset Stadsteatern har varit ett hem för Rikard de senaste 20 åren – det känns naturligt att hylla honom på vår Stora scen. Tomrummet är stort, säger Benny Fredriksson, VD Kulturhuset Stadsteatern, i pressmeddelandet.

Begravdes under en privat ceremoni

Rikard Wolff begravdes under en privat ceremoni måndagen den 27 november. Bara familjen och den närmaste kretsen fanns närvarande för att ta farväl.

– Det var en vacker begravning med de närmaste, precis som vi hade önskat. Många nära och kära närvarade, sa journalisten och kusinen Benjamin Wolff till Nöjesbladet efteråt.

Rikard Wolffs karriär - från Änglagård till Melodifestivalen 01:13
ARTIKELN HANDLAR OM