Tilde de Paulas nya jobb – tar över ny satsning

Blir programledare för ”Efter fem” i TV4

Av: Adam Westin

Publicerad:
Uppdaterad:

Nya tider väntar för Tilde de Paula Eby.

Den folkkära profilen lämnar morgonsoffan för att programleda TV4:s eftermiddagssatsning ”Efter fem”.

– Det finns en känslomässig grej i att inte kunna göra Nyhetsmorgon, säger Tilde de Paula Eby.

Tilde de Paula Eby, mångårig programledare för TV4:s Nyhetsmorgon, har ett nytt uppdrag.

Hon ska bli programledare för TV4:s eftermiddagssatsning ”Efter fem”, som kommer sändas på vardagar mellan 17 och 19 och är tänkt att sammanfatta nyhetsdagen.

– För mig känns det skönt att bara få berätta att vi ska göra det här programmet, det ska vara nyhetsbaserat, det ska vara journalistik i sin bästa form, säger Tilde de Paula Eby i Aftonbladet Morgon.

Lett ”Nymo” i 17 år

1 av 2 | Foto: TV4
Tilde de Paula Ebys blir programledare i ny satsning.

”Efter fem” börjar sändas den 7 januari 2019 och Tilde de Paula Eby kommer leda det varje dag. Även om hon ser fram emot den nya utmaningen är det också lite vemodigt.

– För mig som gjort Nyhetsmorgon i 17 år är det en stor grej. Det finns något i det som känns känslomässigt, det kan jag inte sticka under stol med, säger Tilde de Paula Eby i AB Morgon.

Samtidigt kommer hon att fortsätta programleda Let’s Dance.

von Sivers trappar ned

Detta är den andra ”Nymo”-förändring som blivit känd denna vecka. Nyligen berättade TV4 att Sebastian von Sivers Haage inte längre kommer vara fast programledare.

– Både tittarna och vi gillar Sebastian väldigt mycket och han är fortsatt väldigt viktig för programmet, säger Johanna Thulin Bratten, programchef för Nyhetsmorgon till Nöjesbladet.

Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN