Eddie kommer ut som gay

1 av 2 | Foto: lotte FERNVALL
Eddie.

avKarolina Strömbäck Horney

NÖJE

I en öppenhjärtlig intervju i QX väljer Eddie Razaz att officiellt berätta att han är homosexuell.

– Nu känner jag mig inte tvingad, jag vill det här, jag lever öppet och alla jag känner vet att jag har pojkvän.

Omslaget till majnumret av tidningen QX pryds av Eddie Razaz och Rabih Jaber, som i en lång intervju bland annat berättar om sitt nya band Rebound och tiden i ”Idol”.

Eddie väljer även att till den breda allmänheten gå ut med att han är gay.

Berättade för ”Idol”-deltagarna

I årets Idol kom Eddie sexa och Rabih sjua. De två fann varandra direkt och blev goda vänner.

Eddie ville inte gå ut officiellt med att han är gay men han berättade för de andra deltagarna i ”Idol”.

– Det var jag som berättade för dem. Jag är ju öppen för min familj och mina nära och kära, och de har alltid stöttat mig, så det kändes naturligt att berätta för alla som var med i Idol. Vi levde ju så tätt inpå varandra. Vi var som en familj, säger Eddie till QX.

I intervjun berättar Rabih att Eddie var den första gaykillen som han började umgås med. Han medger att han till en början var lite reserverad och hade en del frågor.

– Men nu när jag har fått uppleva Eddie som människa och även har en manager som är ”åt det hållet” (skrattar) så kan jag säga att de är helt underbara båda två, det är hur kul som helst att vara i närheten av dem och umgås med dem, säger Rabih till QX.

”Lever öppet”

Orsaken till att Eddie inte ville göra det officiellt under tävlingen var att han inte ville ta fokus ifrån musiken. Han berättar att han alltid har levt öppet och tackar sina föräldrar för att ha stöttat honom.

– Men när man hamnar i rampljuset måste man liksom ”komma ut” igen. Och det ville inte jag. Det får aldrig vara påtvingat. Men nu känner jag mig inte tvingad, jag vill det här. Jag lever öppet, alla jag känner vet att jag har pojkvän och haft det i tre år. Men det är inget jag vill sitta och prata om hela tiden. Jag vill prata om musiken. Om Rebound, säger Eddie till QX.

Nöjesbladet har försökt nå Eddie Razaz för en kommentar.