Så blir Lindsay Lohans tid i fängelse

avCarina Bergfeldt

NÖJE

Väckning kl 05 – ett varmt mål mat om dagen

1 av 4 | Foto: AP
Kändisställe Paris Hilton tillbringade 23 dagar på Lynwood-fängelset. Nu är det forna polaren Lindsay Lohans tur.

Det är snart dags för Lindsay Lohan att dra av sig designerplaggen och istället sätta på sig Los Angeles County Jails mysdress.

Den 20 juli påbörjar skådespelerskan sitt fängelsestraff.

Paris Hilton har beskrivit de 23 dagarna som hon tillbringade på Lynwoodfängelset – efter att ha ignorerat körförbudet efter en rattfylledom – som några av de värsta i sitt liv.

När hon kom ut ur fängelset lovade hon bot, bättring och det ena med det tredje.

Tre månaders fängelse

Hon skulle rädda fattiga barn.

Skriva till alla som skickat brev till henne i fängelset.

Och ja, bli en bättre människa i allmänhet… lovade hon när hon talade ut bland annat hos Larry King.

Den 20 juli är det Lindsay Lohans tur att se ljuset. Den 24-åriga skådespelerskan har dömts till tre månaders fängelse för att ha missat sina obligatoriska kurser i att hantera alkohol. Kurser som hon berodrats ta efter att ha kört rattonykter.

Samma som Paris

Med största sannolikhet kommer alltså skådespelerskan att hamna på Century Regional Detention Facility i Lynwood, Kalifornien. Samma ställe som Paris Hilton fick kalla sitt hem för tre år sedan.

Enligt amerikanska People väntas stjärnan avtjäna mellan två veckor och en månad på anstalten, då fängelset har som policy att släppa folk tidigt eftersom det är överfullt.

Får bo själv

När Lohan skrivs in kommer hon att fotograferas, visiteras och tas fingeravtryck på, precis som alla andra intagna. Hon kommer sedan att tilldelas en cell som är nio kvadratmeter stor med två slafar, en toalett, ett handfat, en stol och ett litet bord. Den enda möjligheten att se ut är genom ett 15 centimeter brett fönster med specialglas.

Lohan kommer dock med största sannolikhet att i motsats till de andra få en cell för sig själv, för ”hennes och personalens säkerhet”, skriver People.

Får mjölk och kakor

Tiden i fängelset tillbringas mestadels i cellen.

22 timma per dag är man där.

En timma har man att duscha, ringa vänner eller vistas ute på gården för rekreation, och sedan har man tre gånger tjugo minuter på sig att äta frukost, lunch och middag.

Väckarklockan ringer klockan 05, frukosten serveras kort efter det och består av två hårdkokta ägg, två bitar bröd och en apelsinjuiceförpackning. Lunchen, som serveras 10.30, består av mackor med sylt och jordnötssmör, en banan eller ett äpple, två kakor och en dricka. Dagens enda varma mål serveras klockan 17.30. Då är det oftast kyckling, nudlar, sallad och en Jell-O på brickan. Måltidsdrycken är mjölk.