Kappahl köper upp Lindex

NÖJE

Men Lindex är helt ovetandes

Stockholms modevecka rivstartar med att klädjätten Kappahl lägger ett bud på konkurrenten Lindex värt drygt 7 miljarder kronor, det skriver nättidningen Ekonominyheterna.

Kappahl lägger bud på Lindex och erbjuder 102 kronor per aktie, vilket motsvarar ett totalt budvärde på drygt 7 miljarder kronor.

Kappahl menar driva Lindex som en separat kedja inom en eventuellt ny koncern.

Butikskedjor med starka varumärken

– Nu tar vi ett nytt steg i Kappahls expansion mot att bli en koncern som ska driva flera butikskedjor med separata varumärken. Vår tanke är att Kappahl och Lindex blir början till vad som kan blir en portfölj av butikskedjor med starka varumärken, skriver Kappahls vd Christian W Jansson i en kommentar.

Budet från Kappahl är dock inget man känner till hos Lindex.

– Det är helt nytt. Vi har inte hunnit att ställning och det är helt oförankrat bud som har lagts. Jag tror inte att de har pratat med några av de större ägarna heller, säger Conny Karlsson, styrelseordförande i Lindex, till Nyhetsbyrån Direkt.

Lindex vill inte kommentera

Han berättar att Lindex styrelse kommer att ha ett telefonmöte på måndagen, därefter kommer eventuell dialog med Lindex storägare att inledas. I övrigt vill Conny Karlsson inte kommentera budet och dess upplägg, exempelvis tanken med två separata kedjor och storleken på synergierna.

– Vi kommer nu att titta på det är, säger han. Lindex vd Göran Bille vill inte ge några kommentar om budet utan hänvisar till bolagets styrelse, skriver eknominyheterna.se.

Nina Johansson, ekonominyheterna.se

ARTIKELN HANDLAR OM

Mode