Kungafamiljen i sorg efter Aviciis död

avJoakim Magnå

Kungafamiljen är i sorg efter Tim ”Avicii” Berglings bortgång.

Prins Carl Philip och prinsessan Sofia har ett särskilt kärt minne.

”Han gjorde vårt bröllop oförglömligt”, säger paret i ett uttalande.

Beskedet om att hitmakaren och diskjockeyn Tim ”Avicii” Bergling, 28, hittats död i Omans huvudstad Muskat chockar hela världen. Han hyllas av politiker, kändisar, artister och fans – och den svenska kungafamiljen.

Kung Carl Gustaf och drottning Silvia informerades under fredagskvällen.

– Hela kungafamiljen har under kvällen blivit underrättad om det tragiska dödsfallet, att Tim Bergling med artistnamnet Avicii har gått bort, säger Margareta Thorgren, hovets informationschef.

1 av 4 | Foto: Stefan Jerrevång
Bröllopsfesten på slottet, Tim Bergling "Avicii" spelar.

Den svenske superstjärnan hade särskilt nära band till prins Carl Philip och prinsessan Sofia. Han spelade på bröllopsfesten efter deras vigsel i Stockholm, i juni 2015.

Prinsparet: ”Stor sorg”

Carl Philip och Sofia uttrycker sina känslor i ett gemensamt uttalande.

”Det är med stor sorg som vi mottagit beskedet att Tim Bergling har gått bort. Vi är tacksamma för att vi fick lära känna honom och beundrade honom som artist och den fina person som han var. Han gjorde vårt bröllop oförglömligt med sin fantastiska musik. Våra varmaste tankar går till hans familj.”

Tim Bergling skrev själv om sommarbröllopet på Instagram.

”Tack så mycket för en fantastisk upplevelse och för att jag fick vara med på er speciella kväll. Grattis prins Carl Philip och prinsessan Sofia – jag önskar er inget annat än det bästa.”