SD:s flygblad till flyktingar

Birro om SD:s flygblad: ”Helt fruktansvärt”

Av: 

Dante Thomsen

NÖJE

”Handlar om att man ska lyssna och prata med alla människor”

Sverigedemokraternas omtalade flygblad är fruktansvärda.

Det säger Marcus Birro i podcasten ”Radio Birro”, som den här veckan gästas av Alex Schulman.

– De klarar sig från allt, det är hemskt, säger Alex Schulman.

På fredag gästas Marcus Birros podcast ”Radio Birro” av Alex Schulman. I programmet diskuterar de två medieprofilerna och tidigare ärkefienderna bland annat Sverigedemokraterna och den omtalade lunchen som Marcus Birro hade med SD-toppen Linus Bylund för drygt ett år sedan.

– Har man inte rätt att äta lunch med vem man vill utan att ställas till svars för det? Jag är inte sverigedemokrat, har aldrig varit det och kommer aldrig bli det. Men ändå blir jag jagad som om jag hade mördat någon, säger Marcus Birro i podden.

Alex Schulman säger att han förstår Marcus Birros argument men vill problematisera situationen.

– Det där är så jävla infekterat.

”Vill inte ha med dem att göra”

Medan Marcus Birro anser att man bör prata med SD är Alex Schulman mer skeptisk. Bland annat tar han upp de omtalade flygbladen som SD delat ut till flyktingar i Grekland. Flygbladen innehåller flera osanningar om Sverige.

– Det är helt fruktansvärt men då måste man träffa dem och säga det till dem. Ett demokratiskt samhälle handlar om att man ska lyssna och prata med alla människor, säger Marcus Birro och tillägger:

– Och det här med människor som säger upp bekantskapen med 30-åriga gamla vänner för att de röstar på ett annat parti. Det är en ganska grund människosyn om man devalverar en människa till hans eller hennes politiska uppfattning.

Då tänder Alex Schulman till:

– Det är belagt att Sverigedemokraterna har åkt ner till Grekland och på den strand där de här flyktingarna har gjort sitt livs värsta och farliga resa tas de emot av sverigedemokrater som har med sig lappar som är fyllda med lögner och där det står saker som inte alls är sanna och fruktansvärda.

– Om man nu vet om det och ändå röstar på dem, de människorna vill jag inte ha med att göra. Jag vill inte prata med dem. För mig är det så jävla långt från vad jag tycker är okej. Jag blir helt mörkrädd. Den dagen SD har 51 procent i Sverige då kommer jag inte heller prata med dem, då lämnar jag det här landet.

”De bara smiter undan”

Marcus Birro säger att han förstår synpunkten.

– Men tror du inte att du har en större chans att påverka dem i en mer humanistisk, solidarisk och bättre riktning genom att prata med dem?

Alex Schulman ger dock inte mycket för den lösningen.

– Jag fattar inte hur det skulle gå till. Jag såg en intervju med Jimmie Åkesson och lyssnade på en intervju med Mattias Karlsson i ”Studio 1” och det är inga samtal. Reportern ställer en vanlig fråga om hur de kan mena att det som står på flygbladen är fakta men de vill inte prata. De vill inte ha någon diskussion, säger han och fortsätter:

– De påstår att de vill det men när diskussionen väl äger rum så flyr de bara undan. De smiter undan från allting, de klarar sig. Det är hemskt.

– Jag har stor respekt för det och delar naturligtvis den uppfattningen, framför allt när det gäller flygbladen, avslutar Marcus Birro.

Avsnittet med Alex Schulman som gäst släpps på fredag

Vill du ha ett roligare och intresssantare Facebookflöde? Följ Nöjesbladet på Facebook

ANNONS

Tandblekning hemma - få vitare tänder på 30 minuter.

Extern länk från Dentway

Köp här

Publisert:

LÄS VIDARE

Marcus Birro: ”Jag har aldrig varit Sverigedemokrat”

ÄMNEN I ARTIKELN

SD:s flygblad till flyktingar

Marcus Birro

Sverigedemokraterna