Misogyna män rasar mot Charlize Theron i nya ”Mad Max”

”Påtvingad feminism”

Rebooten av ”Mad Max” har världspremiär på torsdagen.

Men alla är inte glada över det.

I en blogg för ”maskulina män" rasar både skribenten och kommentatorerna över att Charlize Theron spelar krigaren Furiosa.

Snart är ”Mad Max - Fury road” äntligen här. Actionfilmen har världspremiär på torsdagen, men recensenter som sett filmen i förväg hyllar framför allt Charlize Therons insats som den stenhårda och supertuffa krigaren Furiosa. I Nöjesbladets recension skriver Jan-Olov Andersson att Theron gör sin maffigaste roll sedan ”Monster” där hon vann en Oscar.

Men det är inte alla som uppskattar att en ny superhjältekvinna fått ta plats bredvid Tom Hardys huvudroll i actionrullen.

En stor mansblogg i USA för ”maskulina män”, vars målgrupp är män som tycker att män ska vara ”maskulina” och kvinnor ”feminina”, är inte nöjda över att Theron spelar den enarmade tuffingen.

Rasar över ”kvinnorollen”

De är snarare helt rosenrasande och tror att en kvinna i den rollen är ”påtvingad feminism”.

”Vägra inte bara att se filmen, sprid ordet till så många män som möjligt. ... För om män går och ser den och ”Fury road” blir en blockbuster, då kommer du, jag och alla andra män (och riktiga kvinnor) i världen aldrig att kunna se en riktig actionfilm någonsin igen som inte innehåller någon jävla politisk föreläsning om feminism och socialism”, lyder en del av blogginlägget.

”Trojansk häst för feminister”

I inlägget fortsätter man att rasa över att det är en ”omöjlig kvinnlig rollfigur i ett försök att krypa för feminismen”. För uppenbarligen är det för personen, som inte sett filmen, omöjligt för en kvinna att spela en sådan roll.

”Låt oss vara tydliga. Detta är för att tvinga fram en föreläsning om feminism ner i halsen på oss. Detta är den trojanska hästen som feminister och Hollywood-vänstern använder för att (förgäves) insistera på att kvinnor är lika med män i allt, inklusive fysik, styrka och logik. Och detta är undanflykten de kommer att använda för att sudda ut gränserna mellan manligt och kvinnligt, och ytterligare förstöra kvinnor för män, och män för kvinnor”.

Vad Charlize Theron själv tycker? I en intervju med Nöjesbladet berättar hon att hon är väldigt glad att hon fick rollen.

– Den sätter liksom punkt för den tidigare förutfattade meningen att kvinnor ­inte kan ta hand om sig själva, utan de kan se ­efter sig själva, vara krigare eller överleva lika bra som män.

Publisert: