Sarah Jessica Parker på besök i Sverige

avLinn Elmervik

NÖJE

Åt middag med maken på Stureplan

1 av 4 | Foto: CALLE ANDERSSON
Sarah Jessica Parker lämnar restaurang Sturehof i centrala Stockholm på tisdagskvällen.

Sarah Jessica Parker har bytt ut New York mot Stockholm.

I går sågs ”Sex and the city”-stjärnan flanera omkring i huvudstaden - och avslutade med middag på Sturehof.

Under vistelsen väntar också ett hemligt möte med en svensk regissör.

Sverige har fått celebert besök. Skådespelerskan Sarah Jessica Parker, 50 - mest känd som skribenten Carrie Bradshaw i ”Sex and the city” - är i Stockholm på semester sedan några dagar tillbaka.

Stjärnan fångades på bild när hon tillsammans med sällskap besökte kändistäta restaurangen Sturehof på Stureplan kring 22-tiden igår kväll - trots att hon försökte hålla låg profil genom att skydda sitt ansikte med handen. Med under middagen fanns stjärnans make Matthew Broderick, 53.

”Pratade och skrattade”

– Hon satt en bit in i restaurangen med sin man och log, pratade och skrattade ganska mycket. Det var en del folk därinne, berättar ett ögonvittne.

Efter middagen klev paret ut från restaurangen - men försvann sedan diskret tillbaka in i lokalen igen.

– Sedan såg vi inte var hon tog vägen, berättar ögonvittnet.

Tidigare under Sverigevistelsen har stjärnans sett äta på Taverna Brillo i centrala Stockholm och besöka Rosendahls trädgårdscafé.

Möte med regissör

Men besöket innebär inte bara ledighet för Parker. I höstas kunde Nöjesbladet berätta att hon spelar huvudrollen i svenska regissören Ella Lemhagens första amerikanska film med arbetsnamnet ”All roads lead to Rome”. Och Lemhagen kan bekräfta att hon och stjärnan ska träffas under besöket i Stockholm.

– Hon är här privat på semester med sin familj, men vi kommer att försöka ses. Det är allt jag kan säga, säger hon.

Bosatt i New York

Sarah Jessica Parker bor i vanliga fall i New York, och fick nyligen hjälp av svenske toppmäklaren Fredrik Eklund med att sälja sitt sexvåningshus i city. Men stjärnan står inte bostadslös för det. Hon, maken och deras tre barn bor istället i sitt 400 kvadratmeter stora hus på Manhattan, ett hus de köpte i april 2000 för 21 miljoner kronor. Paret äger också en fastighet i Hamptons.

ARTIKELN HANDLAR OM