Hen leder ESC i Sverige – enligt oddsen

Publicerad 2015-05-26

Rutinerade programledaren storfavorit hos spelbolagen Vem är din favorit?

Petra Mede leder Eurovision song contest i Sverige nästa år.

I alla fall om man ska tro oddsmakarna.

Med 2,50 gånger pengarna har programledaren lägst odds hos Unibet – tätt följd av vinnaren Måns Zelmerlöw.

Det är bara tre dagar sedan Måns Zelmerlöw kammade hem vinsten i Eurovision song contest i Wien, och därmed blev hela Sveriges hjälte. Men redan nu är det fritt fram att satsa pengar på vem som får det ärofyllda uppdraget att leda kalaset i Sverige nästa år.

Mede storfavorit

Enligt spelföretaget Unibet är Petra Mede - som ledde ESC i Malmö 2013 - storfavoriten för uppdraget, och en gissning på henne ger i dagsläget bara 2,50 gånger pengarna. Hack i häl ligger guldgossen Måns Zelmerlöw som ger 3,00 gånger pengarna, tätt följd av förra årets Melodifestivalen-vinnare Sanna Nielsen. Andra favoriter är Adam Alsing, Marie Serneholt och Jessica Almenäs.

– Det finns flera starka programledarkandidater. Sanna Nielsen gjorde, tillsammans med Robin Paulsson, en bejublad insats i Melodifestivalen. Måns Zelmerlöw är nu känd över hela Europa och har rutin från Allsång på Skansen. Men just nu är det Petra Mede som toppar oddslistan till 2,50 gånger pengarna, säger Jonas Nilsson, pressansvarig på Unibet Sverige i ett pressmeddelande.

”Svårt att tacka nej”

Trots att SVT inte hunnit ta något beslut än har Måns Zelmerlöw redan berättat att han skulle ställa sig positiv till att få frågan om att leda programmet.

– Ja, det är klart jag skulle vilja, jag hade blivit oerhört hedrar om jag hade fått frågan om det uppdrage. Det hade nog varit svårt att tacka nej, sa han till Nöjesbladet strax efter att han landade på Arlanda i söndags.

Måns Zelmerlöw tog hem Eurovision song contest med en marginal på 62 poäng över Rysslands Polina Gagarina. SVT har berättat att de redan i veckan kommer att sätta sig för att börja planera inför evenemanget.

– Det blir ett kärt besvär att bjuda hela Europa på en magisk musikshow i Sverige 2016, säger VD:n Hanna Stjärne i ett pressmeddelande.

ANNONS