Ännu ingen lösning i sikte i tv-bråket

avLinnéa Borgert

Publicerad:
Uppdaterad:

Tittarstorm mot alla inblandade parter

1 av 6 | Foto: KANAL 5
Dan Panas, presschef, på SBS Discovery

Norska Telenor och Discovery Networks har inte närmat sig någon lösning i tv-bråket som gör att flera kanaler har försvunnit från 800 000 hushåll.

– Förhandlingarna fortsätter, det är det senaste beskedet, säger Aron Samuelsson, presschef på Telenor.

Samtidigt rasar tittarna:

”Tycker detta verkligen är skit! Vi betalar för ett visst utbud”, skriver en arg kund på Bredbandsbolagets Facebooksida.

I söndags kväll vid midnatt släcktes Kanal 5 och flera andra kanaler ned för Bredbandsbolagets, Canal Digitals och Viasats kunder. Anledningen är att norska Telenor och Discovery Networks inte har lyckats komma överens om ett nytt avtal.

Ilskan från tv-tittarna riktas mot samtliga parter.

”Canal digital kan stoppa upp sportkanalerna någonstans där solen inte lyser! Jag vill ha avdrag på fakturan och inget annat”, skriver en kund hos Canal Digital.

”Katastrof att detta drabbar kunderna! Den eventuella prisökning som Discovery kräver får väl ni som företag ta”, skriver en person på Bredbandsbolagets Facebok.

”Så jävla dåligt uppträdande av er. Hoppas fan inte Canal Digital skriver på ett skit med er. Ni väljer att pissa på 800 000 pers”, skriver en till Kanal 5.

”Väldigt medveten taktik”

Canal Digitals och Bredbandsbolagets kundtjänst hade mycket att göra under måndagen.

– Det är väldigt många berörda tyvärr och det är självklart naturligt att de hör av sig till oss. vi har förstärkt upp med personal, säger Aron Samuelsson.

Han säger att Telenor hoppades att det inte skulle gå så långt som att kanalerna släcktes ned.

– Det mesta tyder på att det här är en väldigt medveten taktik som Discovery Networks använder för att sätta press på oss att gå med på deras krav, säger han.

”Ville inte förhandla”

Dan Panas, presschef på Discovery Networks, säger att det var Telenor som inte ville förhandla.

– Telenor meddelade oss på söndagskvällen att de inte ville förhandla och att de skulle stänga av våra kanaler och det gjordes också, säger han och fortsätter:

– Det här är en väldigt sorglig dag, när tittarna kommer i kläm mellan två parter som inte har kommit överens.

När kanalerna kommer att börja sändas hos tittarna igen kan ingen svara på.

Publicerad: