Skådespelare saknad – pojkvännen misstänks för mord

”Hon håller sig inte undan frivilligt”

NÖJE

Modellen och skådespelaren Adea Shabani, 25, har varit försvunnen i en månad.

Nu misstänks hennes döda pojkvän för mord.

Skådespelarstudenten och modellen Adea Shabani sågs senast utanför sin lägenhet i Hollywood fredagen den 23 februari.

Vänner blev oroliga när hon slutade svara på sms och kontaktade polisen när hon inte dök upp på sin lektion på skådespelarutbildningen på Stella Adler Academy of Acting, rapporterar People. Sedan dess har hon varit spårlöst försvunnen.

– Det här är inte likt henne. Något har hänt henne, vi vet inte var hon är. Det är bara så sorgligt, vi hoppas bara att hon är vid liv, säger vännen Emma Joe till lokalkanalen KTLA.

1 av 2 | Foto: POLIS
Adea Shabani.

Vänner får mystiska samtal

En månad senare intensifierar polisen sökandet efter Adea Shabani, och misstänker att hon mördats av sin pojkvän. Pojkvännen sköt sig själv i torsdags efter en biljakt där polisen misstänkte att han körde en stulen bil.

Enligt People ska skådespelarens vänner ha fått mystiska telefonsamtal efter försvinnandet. I samtalen ska en anonym person ha hävdat att hen nyligen sett Shabani i pojkvännens bil och att hon verkade drogad.

Familjen har anlitat privatdetektiv

Adea Shabani kommer ursprungligen från Makedonien men flyttade till Los Angeles för två år sedan för att satsa på skådis- och modellkarriären. Hon har bland annat haft en mindre roll i långfilmen ”All or nothing”.

Nu har hennes mamma rest till USA och anlitat en privatspanare för att utreda dotterns mystiska försvinnande.

– Hon håller sig inte undan frivilligt. Vi har inga bevis på att hon ville skada sig själv, säger utredaren Jayden Brant.

Svenska modeller som blev stora internationellt 00:18
ARTIKELN HANDLAR OM

Brott