Plura Jonsson

Plura ger besked om Eldkvarn – och ”Pluras kök”

Folkkära artisten: ”Får frågor flera gånger om dagen”

Av: 

Torbjörn Ek

NÖJE

Eldkvarn är ett avslutat kapitel för Plura Jonsson – åtminstone just nu.

Men den ”Stjärnornas stjärna”-aktuella artisten öppnar upp för en annan comeback:

– Mauro och jag brukar säga det, att vi ska göra ett ”Pluras kök” till och bara knyta ihop säcken, säger han.

Efter Eldkvarns sista spelningar 2015 har Plura Jonsson, 67, turnerat med sonen Axel, 29, och ett helt nytt band.

Den folkkära artisten är nöjd över hur Eldkvarn lagts på is och säger att det inte finns några planer på att återförena det populära rockbandet.

– Nej, det gör det inte. Nej, för att göra en lång historia kort. Jag har inga såna planer. Det är många som vill det och som säger att: ”Ni måste göra en avskedsturné så vi vet om det, ni slutade ju bara”. Det var så jag ville, jag ville inte att det skulle vara nån avslutning. Vi meddelade inte pressen eller nånting, vi bara slutade, säger Plura.

Vill ha Mauro Scocco med

Nu tävlar han i TV4:s lördagsunderhållning ”Stjärnornas stjärna” där deltagarna utmanar sig själva genom att testa olika musikgenrer, som hiphop, opera och latin. Och Plura Jonsson öppnar också för en annan tv-comeback, med kultserien ”Pluras kök”, men då måste tidigare parhästen artisten Mauro Scocco, 56, också vara med.

– Vi pratar om det ibland, vi som gjorde det. Jag vill ju göra det med dem som gjorde det då, samma crew, filmare, ljudkillar, regissörer och allt vad det var. Mauro och jag brukar säga det, att vi ska göra ett ”Pluras kök” till och bara knyta ihop säcken, säger han.

Inte hört något från TV3

Men trots att serien gick i fem säsonger, plus två julspecialer på TV3, efter att systerkanalen TV8 sänt en säsong av föregångaren ”Mauro & Pluras kök”, så har inte kanalen legat på om en fortsättning.

– TV3 har jag faktiskt inte hört nåt ifrån, säger Plura.

Fansen däremot, har inte glömt den kultförklarade serien:

– Jag får frågor om det här flera gånger om dagen om jag går och handlar eller vad som helst: ”Ska ni inte göra det där ’Pluras kök’ igen, det var så jädra roligt”, säger han.

Till dess att en ny säsong av ”Pluras kök” eventuellt blir av får tv-tittarna nöja sig med Plura Jonssons sånginsatser i ”Stjärnornas stjärna” som sänds i TV4 lördagar 20.00.

ANNONS

Kampanjer på massor av varor till sommaren! Solkräm, hudlotion och myggmedel!

Extern länk från MEDS

Köp här!

Publisert:

LÄS VIDARE

Stora pengar när artisterna ställer upp i TV4:s ”Stjärnornas stjärna”

ÄMNEN I ARTIKELN

Plura Jonsson

Stjärnornas stjärna

Pluras kök

Eldkvarn

Mauro Scocco

TV4

TV3