Denise Rudberg gifter sig med kärleken

avAnna Shimoda, Hans Shimoda

1 av 2 | Foto: CAROLINA BYRMO
Denise Rudberg.

Denise Rudberg och kärleken Henrik Blomquist ska gifta sig.

Det var Denise som friade, men hon var allt annat än lugn.

– Jag brukar inte bli nervös, men nu blev jag sjukt nervös. Det här är ju en man jag lever tillsammans med dygnet runt, men jag hade svårt att prata, säger hon till Nöjesbladet.

Författaren Denise Rudberg, 47, har skrivit framgångsrika chic lit-böcker och varit programledare för tv-programmet ”Skilsmässohotellet”. Hon har även skrivit den populära bokserien om karaktären Marianne Jidhoff.

Nu ska hon kliva in en ny roll, den som äkta maka till sin kärlek Henrik Blomquist, 47. Paret ska gifta sig i år och det var Denise som nyligen tog tag i själva frieriet.

Margeaux Dietz följde efter

– Ja, det är lite som det sista fundamentet. Jag har pratat med flera av mina verkliga jämställdhetskämpar till kompisar. Vi har kommit fram till att det är så sjukt laddat. Det är lite intressant. Och bara ett par dagar efter att jag hade friat så lade Margeaux Dietz upp på sociala medier att hon hade friat. Det är en ny rörelse på gång, säger Denise till Nöjesbladet.

Hon menar att om man verkligen vill gifta sig så måsta man själv vara beredd att ställa frågan, oavsett om man är man eller kvinna.

–  Någon frågade mig ”om du ska vänta på honom,  vill du verkligen gifta dig då eller vill du bara att han ställer frågan?”. Är det mer en principsak än att du verkligen vill det? Det är väl lika viktigt att man som tjej visar att man vill något. Det är det minsta man kan göra idag 2019.

Denise berättar att hon hade planerat frieriet länge och att det ägde rum i samband med att hon och Henrik firade sex år tillsammans.

– Jag brukar inte bli nervös, men nu blev jag sjukt nervös. Det här är ju en man jag lever tillsammans med dygnet runt, men jag hade svårt att prata. Jag var helt stissig och var som en orastad foxterrier, säger Denise och skrattar.

Datumet är spkat

Som tur var gick det vägen. Henrik svarade ja och fick en symbolisk lånering.

– Jag vågade inte köpa någon, han måste få välja själv.

Själva bröllopet ligger i pipelinen och de har redan skickat ut ett ”save the date”.

– Vi har inte spikat alla detaljer till hundra procent, men det äger rum i år. Jag har inte ens kollat ut någon klänning, men det ska jag. Jag kommer säkert bli en bridezilla, men det enda jag vet är att det ska vara en skön partyoutfit och att jag ska kunna slå klackarna i taket och hjula med den!

På frågan om hon ska ta Henriks efternamn eller behålla sitt nuvarande är hon stenhård.

– Jag heter det jag alltid har hetat. Är ganska nöjd med det och jag är den enda i Sverige som heter så. Vi har dessutom två barn var från tidigare äktenskap så vi har redan fyra namn på vår skylt i trappuppgången. Det kan stanna där, vi behöver inte ha ett femte.

Buttra i början

Denise skilde sig 2011 från sina barns far. Ett par år senare träffade hon Henrik, som hon kände sedan gymnasiet, på ett kafé.

– Han var den där killen som var så snygg. Vi hade många gemensamma kompisar men vi hängde aldrig. I början så var vi båda väldigt buttra och sura och inte intresserade av att hälsa. Vi kände till varandras situation så vi nickade lite kort. Efterhand började vi prata och vi hade så mycket gemensamt, har Denise tidigare sagt i podcasten Livshjulet.

ARTIKELN HANDLAR OM