Kängan mot ”Biggest loser”: ”Äckligaste jag sett”

Carl Jan Granqvist, 72, tackade först nej till ”Biggest loser VIP”.

Anledningen? Han äcklades av programmet.

– Jag står jag inte ut med att titta på det eftersom det är så fula kroppar, säger han.

Carl Jan Granqvists medverkan i bantningsprogrammet ”Biggest loser VIP” var inte självklar.

När kändisgastronomen fick frågan om han ville medverka i årets upplaga av tävlingen sparkade han först bakut. Han avskydde nämligen det avklädda tv-konceptet.

– Jag tänkte det är det äckligaste program jag någonsin har sett och dessutom står jag inte ut med att titta på det eftersom det är så fula kroppar. Och jag som är estet tycker ju verkligen att jag måste stänga ögonlocken, säger han.

Granqvist ställde sig frågan:

– Varför ska jag vara med i det där äckliga programmet?

Har diabetes

Svaret kom när han rådfrågade vännen Kerstin Brismar, professor i diabetesforskning vid Karolinska institutet. Hon trodde att Carl Jan, som lider av diabetes typ 2, skulle må bra av att förändra sin livsstil.

– Hon sa att om du kan ändra din kost och motion så kanske du också kan minska din medicinering. Under en längre tid har jag fått öka mitt insulinintag, nu var jag uppe i 80 enheter om dagen.

Det fick mat- och vinkännaren att tvärvända – och tacka ja till programmet.

– Jag vet ju det kommer att förkorta mitt liv. Då tänkte jag att jag får väl strunta i mitt estetiska sinnelag och visa upp min fula kropp för allmänheten om det här kan förbättra min livssituation. Och det lustiga är att efter två och en halv vecka var jag insulinfri. Det kunde jag inte ana. Att det skulle gå så fort var helt ofattbart, säger han.

”Är ful ändå”

Men den nya hälsosamma livsstilen har inte fått Carl Jan, som är känd för sitt vinintresse, att spola kröken helt.

– Nu har jag upplevt sommaren, ändrat min kost och motion, men jag dricker vin och champagne åtminstone ett par gånger i veckan. Jag har fortsatt gå ner i vikt. Sedan finns det vissa nackdelar med det. Nackdelen är att min kropp har blivit väldigt skrynklig, så den är ful ändå.

”Biggest loser VIP” har premiär i TV4 den 24 september.

Publisert:

LÄS VIDARE