Anders Bagge gifter sig i pjäxa efter otäcka benbrottet

”Benbrottet påverkar på så sätt att han är begränsad i rörlighet så det blir en tuff och lång dag”

avAnna Shimoda, Hans Shimoda

För två månader sedan bröt Anders Bagge benet i en fotbollsolycka och blev rullstolsburen.

Nu ska han gifta sig – och tvingas bära en klumpig pjäxa.

– Vi har anlitat Anders stylist från ”Idol” och hon ska bröllopspimpa pjäxan, säger Johanna Lind till Nöjesbladet.

I slutet av augusti kommer ”Idol”-juryns nallebjörn Anders Bagge, 50, och hans fästmö Johanna Lind, 46, att gifta sig. Det blir Anders tredje gång och Johannas andra äktenskap.

I våras gick Anders ut och aviserade att han skulle gå ned i vikt med hjälp av Viktväktarna för att vara i form till bröllopet, men strax innan midsommar var olyckan framme när Anders skulle göra ett fotbollstrick på blöt gräsmatta.

– Jag såg fallet och hörde hur benet bröts. Det lät som en gren gick av, sa Johanna Lind till Nöjesbladet.

Paret hoppades att den pjäxa som Anders fick efter att gipset tagits av skulle vara borta till bröllopet. Men icke.

– Vi hade verkligen hoppats att han skulle slippa den, men nu blir det inte så. Men vi har anlitat Anders stylist från ”Idol” så hon ska pimpa pjäxan så den blir fin till bröllopet, säger Johanna Lind och skrattar.

1 av 3 | Foto: Privat
Ann Wilson, Anders Bagge och Johanna Lind.

Får hjälp av Ann Wilson

Anders mår trots allt bättre, men de anpassar bröllopet efter omständigheterna.

– Benbrottet påverkar på så sätt att han är begränsad i rörlighet så det blir en tuff och lång dag som börjar med vigsel i kyrkan med nya och gamla vänner och kollegor. Sen blir det middag på kvällen med mer fokus på släkten. Blir det för jobbigt för Anders så får vi se till att han får vila. Men det kommer hur som helst att bli magiskt!

Hur de löser problemet med bröllopsvalsen är i skrivande stund oklart, men de har fått experthjälp för att få till den.

– Vi ska få hjälp av proffsiga Ann Wilson från ”Let’s dance” så det kommer att se något så när ut. Och så måste han ju orka, men det blir ett minne det också. Vi kör så det ryker, säger Johanna som trots allt är positiv.

”Kidnappades” i helgen

Hon förklarar att förutom de fyra tärnorna så ska även parets fyra hundar vara med under själva vigseln och de har en självklar plats framme vid altaret.

– Hundarna ska vara en stor del av själva bröllopet, de är ju våra barn. Vi har hittat en kyrka där de får vara med oss och vi har till och med fixat bröllopskoppel till dem!

I helgen blev Johanna ”kidnappad” av sina tärnor som bland andra består av sångerskan Annika Ljungberg som också ska vara ”toastmasterinna”.

– Jag hade hoppats på att få lugn och ro för det är sådan stress med bröllopet. Och det blev så. Jag fick så klart en krona på huvudet som en före detta avdankad Fröken Sverige och sen kickstartade vi med träning och lunch där vi fick laga vår egen mat. Vii fick också prova på poledancing och det var så jäkla kul.

– Sedan checkade vi in på spa där jag fick massage och dagen efter fick jag träffa ett medium som heter Irma. Hon berättade allt som kommer att hända och det var check på allting, jag tror ju på sådant där vet du.

Orolig för sin svensexa

Anders har inte fått någon svensexa ännu och enligt Johanna är han orolig för vad som väntar.

– Anders har verkligen ångest och försöker fiska hur mycket som helst, säger Johanna med ett skratt.

På grund av Anders skada så blir det ingen storslagen bröllopsresa. Den får helt enkelt vänta.

– Vi kommer att åka till något som ligger ganska nära, mer vill jag inte säga. Vi gör en ordentlig resa sedan när Anders är frisk.

ARTIKELN HANDLAR OM

Idol