Ally Hilfiger om sin allvarliga sjukdom

NÖJE

”Jag bajsade på en silverbricka”

1 av 4

Ally Hilfiger, 31, tv-producent och dotter till modegiganten Tommy Hilfiger, hade borrelia i 14 år – men fick ingen diagnos.

Till slut blev hon så frustrerad över att ingen tog hennes symtom på allvar att hon bajsade på en silverbricka och lämnade över den till sin far.

– Du måste få det här testat, sa jag, berättar hon i sin självbiografi ”Bite me”.

Ally Hilfiger hade konstant värk i kroppen, var kroniskt trött och sa förvirrade saker i tv. I 14 år led hon av borrelia utan att veta om det, skriver Daily Mail.

Sjukdomens påverkan på hennes hjärna gjorde bland annat att hon gjorde märkliga uttalanden i realityserien ”Rich Girls” som sändes på MTV 2003.

– Jag hade fullt utvecklad borrelia och jag visste inte ens om det. Jag började säga saker som jag visste var fel, men jag kunde inte sluta. Typ som: Min pappa uppfann cargobyxan. Vad? Vad i helvete tänkte jag? säger hon.

Bajsade på bricka

Under sjukdomsåren försökte Ally Hilfiger få sin familj att förstå att något var fel, men fick inget gehör.

18 år gammal fick hon ett sammanbrott och hennes pappa tog henne till en psykiatrisk klinik.

– Jag sa hela tiden till honom att jag var sjuk. Men budskapet gick inte fram, säger hon.

Till slut fick Ally Hilfiger nog. För att bevisa att hon var fysiskt sjuk räckte hon över sin egen avföring till sin pappa.

– Jag gick upp ur sängen, tog en silverbricka från bordet, gick in i badrummet, bajsade på den och räckte över den till honom. Du måste få det här testat, sa jag.

”Är äntligen botad”

Som 21-åring fick Ally Hilfiger äntligen sin diagnos, och läkare konstaterade att hon haft borrelia sedan ett fästingbett i sjuårsåldern.

Därefter följde behandling och i dag är hon fullt frisk. 2014 fick hon en dotter.

– Det enda som fick mig att orka fortsätta var hoppet om att jag en dag skulle kunna bli mamma. I dag är jag stolt över att kunna säga att jag äntligen är botad, säger hon.

ARTIKELN HANDLAR OM

Borrelia