Amber Heard polisanmäler Depp

1 av 6 | Foto: Amber Heard i domstol i Los Angeles, där hon visade upp skador i sitt ansikte som hon säger att Johnny Depp åsamkat henne.
NÖJE

Den uppmärksammade skilsmässan mellan Amber Heard, 30 och Johnny Depp, 52 fortsätter.

Under tisdagen gjorde Heard en formell polisanmälan om misshandel mot filmstjärnan, skriver Variety.

– Förhoppningsvis kommer Johnny få den hjälp han så desperat behöver, säger hennes advokat Samantha F. Spector.

Polisanmälan lämnades in till Los Angeles-polisen under tisdagen, uppger Amber Heards advokater.

De säger att skådespelerskan in i det sista försökt undvika att anmäla Johnny Depp för att skydda sitt privatliv och hans karriär, men tvingats till det av hans team.

– Johnnys team har tvingat Amber att ge ett utlåtande till LAPD för att reda ut saker och ting, eftersom hon inte kan lämna det öppet för de falska och illvilliga anklagelser som rapporterats i media, säger hennes advokat Samantha F. Spector.

I polisanmälan anklagar Heard Depp för år av misshandel.

– Amber har lidit av år av fysiska och psykiska och övergrepp från Johnny, skriver advokaten.

”Amber är ett offer”

Nu hoppas Amber Heard att anmälan ska leda till en utredning.

– Om det blir så och sanningen kommer fram är det ingen tvekan om att Ambers anklagelser kommer att styrkas bortom allt tvivel och förhoppningsvis kommer Johnny få den hjälp han så desperat behöver, säger Samantha F. Spector.

Efter Heards berättelser har Depps ex-fru Vanessa Paradis och dottern Lily-Rose tagit honom i försvar och menat att han aldrig någonsin varit våldsam mot dem. Heard har också anklagats för att vara ute efter filmstjärnans pengar.

Det förnekar hennes advokater i polisanmälan.

– Tyvärr gick han genast till pressen och började attackera Ambers person. Amber är helt enkelt ett offer för våld i hemmet och ingen av hennes handlingar har ett ekonomiskt motiv.  Amber är en modig och ekonomiskt självständig kvinna som visar sitt mod med sin övertygelse att göra det rätta mot Johnnys armé av advokater, säger de.

Depp har inte kommenterat

Johnny Depps representanter har inte kommenterat polisanmälan och en talesman för polisen i Los Angeles vill inte säga något med hänvisning till att fallet är under utredning.

Heard begärde skilsmässa från Depp i förra veckan, efter 15 månaders äktenskap.

I fredags utfärdade en domtstol ett besöks- och kontaktförbud för Depp, efter att Heard anklagat honom för att ha slagit henne, dragit henne i håret och kastat en mobiltelefon i hennes ansikte. Misshandeln ska ha skett så sent som lördagen innan. 

Skådespelerskan visade upp en bild i rätten där hon har ett blåmärke runt ögat. Besöksförbudet gäller fram till den 17 juni.

Amber Heard och Johnny Depp träffades 2011 när de spelade in filmen ”The rum diary”. De gifte sig i februari förra året.

ARTIKELN HANDLAR OM