Pilotens nödrop – för att få akutvård till Prince

avAndreas Hansson

Tvingades nödlanda – och behandlas direkt på flygplatsen

1 av 11

Hälsotillståndet tvingade hans privatjet att akutlanda.

Sex dagar senare dog Prince.

Nu publicerar TMZ anropet där världsstjärnans pilot vädjar få landa den sjuka världsstjärnan.

Han tvingades nödlanda sitt privatjet akut sex dagar före sin död.

Nu publicerar TMZ larmet från Princes flygplan där hans pilot ber om att få landa på Quad City International i Moline i Illinois på grund av stjärnans hälsoproblem, som fått honom att ställa in två konserter i Atlanta.

Princes plan identifieras som ”990”, men stjärnan förblir icke namngiven.

Piloten avslöjar inte heller vilket kön det är på personen vilket efterfrågas. I klippet hörs sedan flygledaren bekräfta att vårdpersonal kommer att möta planet när det landat.

Fick drogbehandling

Stjärnan kördes sedan till sjukhus och fick vård i tre timmar eftersom han ska ha varit uttorkad efter en tids influensa, enligt lokaltidningen Star Tribune. Uppgifter från Prince egna team gjorde gällande att han varit sjuk i influensa under en period.

Enligt källor till TMZ var artisten nära döden efter en överdos av det narkotikaklassade smärtstillande medlet percocet och att han under vårdinsatserna på flygplatsen genast fått en spruta som normalt används för att motverka effekterna av opiater. Percocet ska Prince ha tagit för att lindra smärtan han hade i sina skadade höfter.

Hittades livlös i hissen

Dagarna därpå sågs Prince leva sitt liv som vanligt hemma i Minneapolis.

Sista gången någon såg honom vid liv var vid 20-tiden i onsdags. Då blev han avsläppt av en bekant vid sitt hem Paisley Park, enligt sheriff Jim Olson, som redogjorde för Princes sista timmar vid en presskonferens igår.

Tidigt på morgonen den 21 april hittades Prince livlös i hissen inne i sin bostad.

ARTIKELN HANDLAR OM

Prince