Erik och Mackan tvingas lämna TV6

Publicerad:
Uppdaterad:

NÖJE

Duon: ”Vi söker jobb!”

1 av 2 | Foto: ROBIN LORENTZ-ALLARD
Erik och Mackan.

Erik och Mackan har synat konspirationer, testat extremsport och tränat som galningar på TV6 sedan 2008.

Nu tvingas radaparet lämna kanalen.

– De har valt att inte förnya vårt kontrakt, säger Mackan Edlund.

Programledarduon Erik och Mackan, bestående av Erik Ekstrand och Mackan Edlund, har bland annat gjort tv-programmen ”99 saker man måste göra innan man dör”, ”Världens största konspirationer” och ”Nemas problemas”. Allt på TV6.

Nu är samarbetet med kanalen över.

– Vårt kontrakt har gått ut och TV6 har valt att inte förnya det. TV6 går så bra och TV3 går dåligt, de vill lägga pengarna på TV3 i stället, säger Mackan Edlund.

”Öppna för förslag”

Hur känns det?

– Det är tråkigt såklart, men det är inga hard feelings. De kan ju inte göra så mycket om de inte får pytsa in mer pengar.

Vad Erik och Mackan ska göra i stället vet de inte. Just nu jobbar med de med klipp till sin Youtube-kanal, men vill gärna göra större produktioner i tv-format.

– Vi är öppna för förslag på alla kanaler. Det behöver inte vara på sexan. Skriv att vi söker jobb! säger Mackan.

Rest i Sydamerika

Erik Ekstrand och Mackan Edlund träffades när de pluggade media i Skövde. 2008 fick de sitt genombrott med ”Erik och Mackan - hela och rena” i TV6.

I sin senaste produktion ”Nemas problemas” har de rest runt i Sydamerika för att uppleva kontintenten. Under seriens gång har de träffat en schaman i Peru, testat drogen ayahuasca och fiskat piraya.

Publicerad: