Efter succén – kan bli mer ”Solsidan”

NÖJE

Tog hem dubbla priser på Barncancergalan

1 av 8

Tittarsuccén blev även juryns favorit.

Tv-serien ”Solsidan” prisades dubbelt under ”Barncancergalan - det svenska humorpriset” och nu öppnar Felix Herngren för en fortsättning.

– Vinna såna här fina priser och sen lägga det på hyllan? Nä, säger han.

I fem säsonger har komediserien ”Solsidan” fått tittarna att skratta. Och när det svenska humorpriset skulle delas ut var det tydligt att det inte bara var tittarnas favorit. Utan även juryns.

Serien tog hem pris för bästa humorprogram men också bästa kvinnliga humorprestation. För den stod Malin Cederbladh som spelar karaktären Anette Sundberg.

På scen tackade en av seriens regissörer och skådespelare Felix Herngren för statyetten och påpekade att det är kul att tittarna fortfarande gillar ”skiten”.

”Kul att få uppskattning”

– Det kan vara bra skit också, så det var lite dubbeltydigt. Det är roligt att det är uppskattat. Sen är det en jury som består av branschfolk och det är också kul att få uppskattning av de som vet hur knöligt det är att göra detta, säger han.

Felix bror Måns Herngren kunde inte vara på plats under galan men hälsade via ett sms till Felix att han alltid vinner priser när han inte är på galor.

– Egentligen skulle min bror tagit emot det här. Det är han som gjort säsong fem som showrunner och huvudregissör. Jag är bara framför kameran och grejar. Eller, det är allas lite kan man säga, säger Felix Herngren.

Samlade in 35,3 miljoner kr

Varför ”Solsidan” är en stor succé har han svårt att svara på.

– Jag tror att juryn valde oss för att de tänkte att det är svårt att hålla liv i en serie så länge. Det var många som sa efter säsong ett: ”Lägg ned nu, för då har ni gjort en kanonsäsong”, men vi fortsätter tills vi kännar att det inte är kul, säger Felix Herngren.

Men nu, efter priserna, kan en sjätte säsong vara mer aktuell än tidigare.

– Nu ska jag ringa runt till folk och snacka lite. Det här går ju inte. Vinna såna här fina priser och sen lägga det på hyllan? Nä, säger han.

Totalt samlades 35,3 miljoner kronor in till barncancerforskningen.