De gjorde vår värld lite roligare

1 av 2 | Foto: Kicki Pousette, nöjeschef Aftonbladet.
NÖJE

Om elva dagar skriver vi 2008.

Men det är tio dagar kvar på det här året. Tio dagar med personer som vi gillar.

De är alla nöjespersonligheter som vi minns lite extra mycket från nöjesåret 2007.

I dag börjar vi nedräkningen av Nöjeslistan.

För en knapp vecka sedan var Aftonbladet med och utsåg årets Svenska hjältar. Nu är det dags för oss på nöjesredaktionen att utse årets svenska nöjeshjältar.

Det här är kanske inte människor som har utfört några hjältedåd i klass med de svenska hjältarna. Men de har i alla fall på olika sätt underhållit oss och våra läsare. Och det tycker vi är värt att uppmärksamma.

För mitt i vardagslunken, när det regnade som mest i somras eller när november var som mörkast, så har de här personerna överraskat oss, och gjort världen lite roligare.

Vi tänker inte ge er hela listan på en gång, utan en i taget. I dag börjar vi alltså med plats nummer 10, och på nyårsafton avslöjar vi vem som har hamnat på den ärofyllda förstaplatsen.

Jag vill gratulera alla som har tagit sig in på listan. Det är många artister, skådisar och programledare som har imponerat på oss under 2007, men de här är alltså de vi har gillat allra mest.

Först ut är en humorduo som flyttade in i tv-rutan och verkligen gjorde världen lite roligare. Mia och Klara heter de, och här intill får ni läsa mer om hur deras år har varit.

Nu kör vi. Om ett år vet vi vilka som tagit sig in på Nöjeslistan 2008.

Fotnot: Nöjeslistan är framröstad av Aftonbladets nöjesredaktion.

Kicki Pousette, nöjeschef Aftonbladet