Publicerad:
Uppdaterad:

Sjöstedts tal dränktes av Zara Larssons ”Ruin my life” i P3

Förvirring i radiostudion: ”Var det livefeeden från plenisalen?”

Av: Torbjörn Ek

Publicerad:
Uppdaterad:

”Morgonpasset i P3” dränkte Jonas Sjöstedts tal – med Zara Larssons ”Ruin my life”.

När programledarna insåg misstaget brast de ut i skratt i studion.

– Peak P3 för de som brukar säga att vi är vänstersmörja, sa programledaren Kalle Berg i sändningen.

Morgonpasset i P3:s lyssnare fick oväntat höra Jonas Sjöstedts tal i riksdagen dränkas av Zara Larssons ”Ruin my life” på fredagsmorgonen.

Efter en nyhetsrapportering från riksdagen vid 9-tiden hördes vänsterpartiledarens stämma, samtidigt som svenska superstjärnan Zara Larssons hit ”Ruin my life” spelades.

Efter halva låten tycks någon upptäcka det som antas vara ett misstag, för då stryps ljudet från riksdagen och enbart låten spelas till sitt slut.

1 av 2 | Foto: Veronica Kindblad
Zara Larsson.

Total förvirring

Efteråt var förvirringen total i radiostudion.

– Peak P3 att vi spelar Zara Larsson och sänder Jonas Sjöstedts tal okommenterat över. Alltså peak P3 för de som brukar säga att vi är vänstersmörja eller vad det är, sa programledaren Kalle Berg medan kollegorna skrattade.

De försökte också förklara vad som just hänt, men visste det inte själva:

– Var det livefeeden från plenisalen som råkade gå ut över Zara Larssons låt? frågade en av programledarna.

”Kanske blir årets låt”

Och reaktionerna från lyssnarna var omedelbara. Hanna Hellquist läste upp dem direkt i ”Morgonpassets” sändning:

– Nån som har sms:at: ”Ruin my life’ med Zara Larsson featuring Jonas Sjöstedt är min nya favoritlåt”. Nån skriver: ”Är ni så jävla envisa med att spela ny musik att det drabbar samman med er rapportering av valet så att ni kör båda samtidigt?” och ”Älskar Jonas Sjöstedt Zara Larsson mashupen som nu strömmar”, sa hon och lade själv till:

– Den kanske blir årets låt på P3 Guld.

”Morgonpassets” producent Fabian Asserbäck förklarar via mejl vad som faktiskt hände under sändningen:

– Vi skulle höra Zara Larssons låt enligt plan men det blev helt enkelt en miss som gjorde att ljud från ”P3 Nyheters” studio, som rapporterade live från riksdagen och statsministeromröstningen hördes i vår sändning för att vi inte hade kopplats isär. Det råkade vara Jonas Sjöstedt som pratade i riksdagen just då. Och programledarna i ”Morgonpasset” var snabba med att berätta för lyssnarna att det var ett misstag. Resultatet för lyssnarna blev en mer eller mindre lyckad mash-up.

”Ett enkelt misstag”

Hur allvarligt är det?

– Det var ett misstag som var lätt att fixa när vi upptäckte det, då stängde vi direkt av feeden från ”P3 Nyheter”, och resultatet blev att flera hörde av sig och tyckte det blev en rolig mix så programledarna skojade om det en liten stund i sändningen.

Hur jobbar man för att det felet inte ska hända igen?

– Det var ett enskilt misstag, någon som glömde koppla av en koppling, det gick ganska snabbt att fixa så vi kommer få påminna oss att göra det, säger Fabian Asserbäck.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Publicerad: