Rasar mot anorektiska modeller

Stjärnduons ilska mot klädkedjan: ”Kvinnorna ser sjuka ut”

Podd-duon har fått nog av anorektiska ideal.

Mia Skäringer, 41, och Anna Mannheimer, 54, rasar mot Acnes modeller.

”Flera av kvinnorna ser sjuka ut”, skriver de på Instagram.

Mia Skäringer och Anna Mannheimer sätter ner foten mot sjuka kroppsideal.

I ett gemensamt Instagraminlägg riktar tv-profilerna hård kritik mot det svenska klädmärket Acnes val av modeller. Skäringer och Mannheimer, som båda brukar köpa Acnekläder, reagerar starkt på hur smala kvinnorna som visar upp kläderna i märkets webbutik är.

”Flera av flickorna – kvinnorna ser sjuka ut. Antingen är de 13 år eller så är de vuxna och skapta mycket smala, men blekpudrade och stajlade i en slags håglös “knarklook”, skriver podd-duon.

”Ser undernärda ut”

Mia Skäringers och Anna Mannheimers 14-åriga döttrar brukar också handla kläderna, och nu ifrågasätter profilerna vilket ideal Acne vill sprida till unga kvinnor.

”Jag undrar om ni är medvetna om vilka signaler ni sänder. Vilka önskar ni ska handla kläder hos er? Modellerna strålar varken ut styrka, coolhet och livsenergi. De ser bleka, undernärda och olyckliga ut. Dessutom ser kläderna för stora ut, som det är så det ska vara. Anorektiskt ihop med bylsiga kläder. Är det 2018 och den kvinnliga framtiden?”.

Har kritiserat idealen

Det är inte första gången Mia Skäringer kritiserar de krav och utseendeideal som ofta läggs på kvinnor.

I fjol författade hon ett långt brev till unga kvinnor på sin Facebooksida – och uppmanade dem att försöka älska sig själva.

”Låt inte någon tro att du suger. Squats. Låt inte någon tro att du inte duger. I bästa fall: 80 years on earth”. Less stress. No calories. Motionera and come clean by crying. Vad lägger jag ner min själ i?”, skrev hon.

Inlägget fick tusentals delningar.

Nöjesbladet har sökt Acne.

Publisert:

LÄS VIDARE