Alexander Skarsgård vann en SAG-award

1 av 3

avTT

NÖJE

Alexander Skarsgård prisas igen, den här gången på galan för skådespelarfackets eget film- och tv-pris i Hollywood, Screen Actors Guild Awards.

Han får priset som bästa manliga skådespelare för sin roll i tv-serien ”Big little lies”. Även Nicole Kidman prisas för sin roll i samma serie.

41-årige Skarsgård, som spelar den våldsamma hustrumisshandlaren Perry Wright, vann nyligen en Golden Globe för sin insats i serien och i fjol en Emmy för samma roll. Han fick även pris för bästa manliga biroll i en tv-film eller tv-serie under Critics' Choice Awards i Los Angeles.

”Empati och ihärdighet”

Skådespelaren Kristen Bell är värd för galan, som hålls efter två dagar av stora kvinnomarscher i USA och i kölvattnet av metoo-debatten.

– Låt oss se till att vi leder kampen med empati och ihärdighet eftersom rädsla och ilska inte vinner i det långa loppet, säger hon.

Ensemblen bakom tv-serien “Veep” har utsetts till årets bästa i komedikategorin. Samtidigt har Julia Louis-Dreyfus, för rollen som USA:s president Selina Meyer i tv-serien, utsetts till bästa kvinnliga skådespelare i en komediserie. Hon är sjuk i bröstcancer och kunde själv inte vara med på galan för att ta emot priset.

”Jag önskar att jag kunde vara på @SAGawards i kväll men jag måste medge att det är ganska kul att titta på i min pyjamas. Så hedrad att vinna”, twittrar hon.

William H Macy (”Shameless”) får motsvarande pris för manliga skådespelare.

Prisregnet över Alexander Skarsgård - det här har han vunnit 00:41
ARTIKELN HANDLAR OM