Därför älskar vi Anders Bagge

Anders Bagge - älskat födelsedagsbarn

avOlle Kvarnsmyr

NÖJE

Den extremt omtyckta tv-personligheten och musikproducenten Anders Bagge fyller 51 år. Här är 10 skäl till att vi älskar Bagge

Anders Bagge – djurvännen

Bagge gillar hundar - väldigt mycket

Anders Bagge är inte en vanlig djurvän. Han BRINNER för djuren - särskilt hundarna. När Bagges älskade hund Esther gick bort skapade han en stiftelse i hennes namn vars syfte är att hjälpa utsatta djur. Planen är även att låta massor av djur flytta in hemma hos Bagge.
— På sikt blir det kanse sex-sju hundar, det finns ju plats i huset så det är bara att dra in dem. Finns det hjärterum, säger Bagge till Nöjesbladet.

Anders känsliga kroppsdelar

Bagge riktigt känner med hela kroppen när musiken låter bra. Men det är inte Bagges nackhår eller håret på armarna som reser sig. Även Bagges skinkor reagerar
– Jag ryser ner på stjärtskinkorna och jag kan knappt prata, sa Bagge efter den aspirerande Idoldeltagaren Tomas Kayas audition 2017.

Här ryser Bagge ner på stjärtskinkorna

Bagges makalösa superkraft - finsk rapp

Vi har alla en superkraft. Kanske är finsk rapp Anders Bagges superkraft?

För hans look

Anders Bagge är inte bara en ståtlig herre som 51-åring. Bagge var även ståtlig som yngling

Foto: INSTAGRAM
Tjena kexet. Sitter du här och smular?

För att han utför kärlekskupper

I slutet av sommaren 2018 gifte sig Bagge sig med kärleken Johanna Lind. Mitt under vigsel överraskade han sin fru. Till Johannas stora förvåning greppade han plötsligt tag i mikrofonen och framförde en känslosam tolkning av Lauren Woods ”Fallen”.

För hans hattar

Bagge ser snygg ut i alla möjliga hattbonader. Här den spexiga solhatten.

Anders Bagge kommer med solsken till dig

Här den praktiska kepsen

Foto: Oskar Kullander

För att han är en stor musikskapare

För många är Bagge bara är en hundälskade jurydomare i Idol. Det är långt från sanningen. Anders har producerat och skapat musik till en mängd stora artister som Madonna, Celine Dion, Jennifer Lopez, Jessica Simpson, Jane Jackson och Robyn.

Foto: Carolina Byrmo
Hemma hos Bagge finns det guldskivor i varje hörn

För att han är som vem som helst - med fobier och allt

Anders Bagge har nojor som alla andra. Han har scenskräck och den lite mer udda fobin - äppelfobi. Äpplen är för Anders Bagge vad kryptonit är för Stålmannen. Bagge bryter ihop totalt om någon äter ett äpple i hans närhet.

Anders Bagge - ”prinsen av pranks”

Anders gillar att busa och kallar sig själv för ”prinsen av pranks”. Ett av Bagges mest berömda bus är när han prankade Idoljuryn med hjälp av vännen Anastacia. Framförallt stackars Kishti Tomita åkte dit.

BONUS: Fest hos Bagge

Anders Bagge, så blev han folkets favorit 00:52
ARTIKELN HANDLAR OM