Nöje

TV3-profilen skadad efter mc-krasch

Av: 

Joakim Wedholm

NÖJE

Kändisdesignern Simon Davies skadades i en mc-olycka.

I går skrevs han ut från sjukhuset med nyckelbensbrott.

– Det fanns ingenting jag kunde göra, säger han.

Klarblå himmel och solsken.

För inredningsdesignern Simon Davies, 49, som lett flera program på TV3, bjöd lördagen på perfekt väder för en åktur med motorcykeln.

Men när han tog sig an en kurva på småvägarna vid Snäckstavik i Botkyrka fick motorcykeln sladd och Davies föll.

– Jag är en förståndig förare som inte åker för fort. Jag har all den bästa skyddsutrustningen. Men det var förmodligen rullgrus som gjorde att bakhjulet fick sladd. Jag åkte av och skadade axeln, säger han.

”Jag mår bra”

Polis och ambulans tillkallades och Simon Davies fördes till Karolinska institutet i Solna där han tillbringade natten. Läkarna konstaterade att Davies fått en nyckelbensfraktur.

– Motorcykeln mår förfärligt men jag mår under omständigheterna bra. Smärtan är ingenting för en kille som är tuff och gjord av stål. Det kanske står inredningsdesigner på mitt visitkort men inombords är jag en hård jäkel, säger han och skrattar.

Hann du tänka något när olyckan inträffade?

– Ingenting. I en sådan situation handlar man automatiskt. Tankarna kommer sedan. Men det fanns ingenting jag kunde göra. Det var ingens fel. Rullgrus är förrädiskt, säger han.

Bryr sig inte om smärtan

Simon Davies har länge haft ett stort motorcykelintresse. I november skulle han ha åkt på en mc-kurs i Las Vegas.

– Förmodligen kommer jag inte kunna åka i väg nu på grund av nyckelbenet. Och man vet att i november kommer det vara mörkt och kallt här så ett par dagar på motorbanan hade gjort mig gott. Jag bryr mig egentligen inte om smärtan men går det inte så går det inte, säger han.

ANNONS EXTERN LÄNK

Samla dina lån och krediter till bättre ränta med Advisa.

Advisa

Publisert: