Leif GW Persson: Jag är för bra för ”På spåret”

1 av 2 | Foto: Leif GW Persson.

avRebecca Haimi

NÖJE

Drömlagen i ”På spåret” tackar aldrig ja.

Nu avslöjar Fredrik Lindström namnen: Leif GW Persson, Anitra Steen och Göran Persson.

– Jag är för bra för dem, säger Leif GW Persson.

Långt ifrån alla tillfrågade tackar ja till att medverka i ”På spåret”. Anledningen är att många skräms av tanken på att ertappas som oallmänbildade, tror Fredrik Lindström, domare.

– Vi försöker alltid få med Leif GW Persson, till exempel. Vi skulle även vilja se ett lag med Anitra Steen och Göran Persson, säger han till Nöjesbladet.

Tävlar mot varandra

När Nöjesbladet ringer upp Anitra Steen bekräftar hon att hon och Göran Persson har fått frågan.

– Men vi vill inte vara med. Vi har varit med tillräckligt i tv. Det är trevligare att sitta hemma och titta i soffan, det gör vi varje vecka. Vi tycker att det är ett av de bästa nöjesprogrammen på tv. Vi tävlar mot varandra, så vi tränar hela tiden.

Vem vinner?

– Frågar du Göran så kommer han säga att det är han, men jag tror att det är jag.

”Vill inte genera de andra”

Leif GW Persson säger till Nöjesbladet att han inte kan komma på ett enda tv-program han inte har ombetts att medverka i.

– Fångarna på fortet, Stjärnorna på slottet, Robinson. Alltihop. Jag vill inte vara med. Så sent som förra säsongen frågade På spåret mig igen.

Varför vill du inte vara med?

– Jag är alldeles för bra för dem, va. Jag kan sitta och slötitta hemma i soffan och samla ihop lika mycket poäng som finalisterna ensam. Därför vill jag inte genera de andra deltagarna. Jag håller mig till brott. Jag kan tycka att det är lite jobbigt när till exempel Jan Guillou inte klarar enkla litteraturfrågor. Han är bildad inom humaniora, men naturvetenskap är för honom ett vitt fält.

ARTIKELN HANDLAR OM