Philipssons nya satsning: humor

1 av 3 | Foto: ANNA TÄRNHUVUD
Lena Philipsson är aktuell med Diggiloo 2014.

avLinda-Marie Nilsson

NÖJE

Hon är för första gången klar för ”Diggiloo”.

Men så fort turnén är avklarad vill Lena Philipsson, 47, satsa på humor.

– Jag är öppen för förslag, säger hon till Nöjesbladet.

Frågan har kommit år efter år.

Men ”Diggiloo” har aldrig passat in i Lena Philipssons hektiska schema – förrän nu.

– Jag väger alltid för och emot i allt jag ska göra, men det här känns roligt. Diggiloo är en bred, svensk underhållning och det är ju jag också, säger hon.

”Diskuterar framtiden”

Lena Philipsson, som just nu spelar musikalen ”Spök” på Cirkus i Stockholm, har dessutom siktat in sig på en speciell samarbetspartner i Diggiloo-ensemblen:

Per Andersson.

– Jag hoppas på att få göra sketcher med honom på scen. Jag är sugen på att jobba lite mer med humor, säger hon.

Även efter Diggiloo?

– Ja, jag är inte främmande för det, jag gillar att skoja. Just nu diskuterar jag framtiden och vad jag vill göra härnäst. Det finns inga konkreta planer, men samtal pågår, säger hon.

”Är öppen för förslag”

Lena Philipsson har tidigare lett Melodifestivalen 2006 och har haft egna shower, både själv och tillsammans med Thomas ”Orup” Erikson.

– Det pratas lite om en ny skiva och en till show nu... Men jag skulle vilja utveckla lite humorgrejer. Jag känner mig öppen för förslag kring det.

Men först är det i alla fall ”Diggiloo” som står på tur och Lasse Holm, 69, är nöjd med värvningen.

– Jag har velat ha med Lena i flera år och jag vet att hon varit förtjust i ”Diggiloo”, men det ska ju kännas rätt för henne. Årets uppställning känns fantastisk, säger han.

Därför tackade vi ja till ”Diggiloo”:

Oscar Zia, 17:

– Jag älskar mina fans, men jag vill vara mer än en tonårsidol. I ”Let's Dance” hade jag ett stort stöd av en äldre målgrupp, i kommentatorsfält brukade signaturer som ”Inga-Britt” försvara mig från hela sitt hjärta och skriva att jag var duktig. Men mina kompisar vet nog inte ens vad ”Diggiloo” är. Någon sa ”Är det en film, eller?”.

Eric Gadd, 48:

– Jag är inne i en period där det är roligare att tacka ja än nej. Därför gjorde jag ”Melodifestivalen” också. Jag har varit mycket solo i min karriär, så det är kul att testa samarbeten och att vara del i ett sammanhang. Snart kanske jag hamnar i en fas där jag börjar säga nej igen, men nu säger jag ja.

Vi är också klara för turnén:

Erik Segerstedt, 30, Jessica Andersson, 40, Nassim Al Fakir, 36, Nanne Grönvall, 51, Per Andersson, 36, och Magnus Johansson, 51.