Publicerad:
Uppdaterad:

Filip och Fredrik provar nya liv i USA

Av: Linda-Marie Nilsson

Publicerad:
Uppdaterad:

Så blir Kanal 5-radarparets nya program

1 av 2 | Foto: Filip och Fredrik.

Nu ska Filip Hammars drömmar förverkligas.

Efter nyår åker Fredrik Wikingsson till honom i USA för att spela in ett helt nytt upplevelseprogram.

– Det är det mest personliga vi gjort, säger Fredrik till Nöjesbladet.

De avslöjade det i sin podcast.

Radarparets nya program, som ännu inte har ett färdigt namn, ska ta avstamp i Filip Hammars egna drömmar.

– Filip har alltid drömt om att vara predikant i amerikanska södern. Han tänker att alla avgudar en då, att man kan fuska med skatt och bli förlåten för allt. Han har väldigt specifika drömliv och lätt att romantisera dem, säger Fredrik Wikingsson till Nöjesbladet.

Men Filip behöver inte frukta.

Fredrik kommer, i tio avsnitt, att styra upp så att de får testa lika många av hans drömliv. Exakt vilka är ännu inte fastställt.

– Det är ett program fullt av roliga möten, men också där jag och Filip kommer varandra närmre. Det är det mest personliga vi gjort och ett sätt för mig att ta reda på vem Filip egentligen är. Ibland är han fortfarande en fullständig gåta.

Guldbaggebelönad producent

Succéduon beskriver programmet som en korsning mellan deras ”Grattis världen!” från 2005 och podcasten.

– Varje avsnitt blir en liten berättelse med början, mitt och slut. Det ska både vara spektakulära drömmar och mindre. Ett av Filips drömliv är till exempel att jobba i tobaksbutik, säger Fredrik Wikingsson.

Inspelningarna drar igång direkt efter nyår, då Fredrik tar med sig hela familjen till Filip i USA. Med på succétåget följer också regissören bakom Gudbagge-belönade filmen ”Avalon”, Axel Petersén, som blir inslagsproducent.

– Vi tycker att ”Avalon” är den bästa svenska filmen sedan ”Fucking Åmål” och tror att Axels filmiska öga kan lägga till ytterligare ett lager till den här upplevelsen.

”Det har varit mycket studiorunk”

Efter ett 2013 fullt av ”Breaking News”, ”Hissen” och två säsonger ”Nugammalt” har Filip och Fredrik längtat efter att ge sig ut på vägarna utanför studion igen.

– Det har varit mycket studiorunk med kändisar det senaste året. Jag är hjärtligt tacksam för alla som ställt upp, men nästa år slipper de. Inte en kändis kommer att förekomma i programmet, det kan jag garantera, säger Fredrik Wikingsson och skrattar.

Publicerad:
Publicerad: