Grammis-favoriten: "Man hör vreden"

NÖJE

Jenny Wilson har chans på flest grammisar

Med sju nomineringar toppar Jenny Wilson listan över potentiella Grammis-vinnare.

I tre år kämpade hon mot bröstcancer – och gör nu stor succé med den senaste plattan.

– Man hör en vrede på min skiva som kommer ur att jag haft en sjukdom jag inte velat ha, säger hon till Nöjesbladet.

Jenny Wilsons senaste album "Demand the impossible" kom ut i november och belönas nästan omedelbart av Grammisjuryn med sju nomineringar.

– Jag har varit väldigt tydlig med vad jag har gjort. Med skivan. Förarbetet. Releasen. Och vad jag utstrålar. Men den är på intet sätt en folklig skiva som jättemånga har hört, säger hon.

2010 drabbades hon av bröstcancer. Hon blev frisk - för att bli sjuk igen förra sommaren.

Nu är hon frisk igen.

– Mitt privata liv sitter ihop med musiken. Jag har inte tagit timeout för att jag varit sjuk. Jag har hela tiden hållit på. Det är sammanflätat och man hör en vrede på min skiva som kommer ur att jag haft en sjukdom jag inte velat ha, säger hon.

"Aldrig varit bitter"

– Jag har aldrig varit bitter och förbannad över att just jag blev sjuk. Det är bullshit. Däremot har jag en stark överlevare i mig. Jag tror att man hör det på skivan och känner det när man ser mig live att jag fajtas hela tiden. Men jag är jävligt lycklig, säger hon.

Är en sån här framgång en revansch?

– Jag tänker inte så. Jag är förbluffad över att ha fått så många nomineringar. Men jag skulle ha blivit förvånad om jag inte hade fått några alls. Det är en förbannat bra skiva.

Hur mår du nu?

– Jag brukar undvika att svara på den frågan. Jag har fått återfall en gång och är ödmjuk och vill helst inte gå in på det. Men jag skulle aldrig släppa en skiva om jag inte var stark.